Szalah történelmet írt, szorosan mögötte viszont Szoboszlai hasít!

2024. augusztus 17. 16:56

Elsősorban a második félidőben remekelt a Liverpool az Ipswich Town elleni PL-rajton.

2024. augusztus 17. 16:56

Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen

Ahogy arról beszámoltunk, a Liverpool magabiztosan nyert 2–0-ra a Premier League 1. fordulójában. Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban az élvonalba 22 év után visszatérő újonc Ipswich Town nem jelentett legyőzhetetlen akadályt Arne Slot bemutatkozó mérkőzésén.

A holland egyébként az első Liverpool-szakvezető az évszázadban, aki győzelemmel vette első tétmérkőzését.

A statisztikákkal foglalkozó oldalak adatai alapján Szoboszlai csapata egyik legjobbja volt a nyitófordulóban, a Sofascore-nál 7,8-as értékelést kapott, ezzel a második helyen végzett a góllal és gólpasszal rajtoló Mohamed Szalah mögött! Az egyiptomi gólja előtt Szoboszlaié volt a kulcspassz, de egy védő még beleért a labdába, ezért nem beszélhetünk klasszikus gólpasszról.

„Az első félidőben kaptunk egy kis ízelítőt a Premier League agresszív futballjából.

A második félidőt már öröm volt nézni, az Ipswich nem tudta tartani a tempónkat.

A szünet előtt nem a középpálya volt a problémánk, hanem az, hogy túl sok párharcot veszítettünk el” – értékelt Arne Slot.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyáron érkezett holland vezetőedző, Arne Slot bemutatkozásán a magyar középpályás ezúttal a pálya tengelyében kapott szerepet, a korábbiakhoz képest kissé előrébb. A feladata a támadások szervezése volt, és az, hogy érjen fel a kapu elé, ott tudja megvillantani az előző szezonban is oly sokszor megcsodált, kivételes lövőtechnikáját.

A Vörösök sokáig csak altattak, az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövésük, a szünet után azonban gyökeres fordulatot vett a találkozó. Ekkor jöttek a Vörösök góljai, és ekkor vált egyértelművé a szinte egykapuzó vendégek fölénye.

Érdekesség: mióta Mohamed Szalah Liverpool-játékos, 2017 óta minden szezon nyitómeccsén betalált vagy gólpasszt adott! Ezúttal mindkettőt megtette! Ennél többször egyik PL-játékos sem volt képes hasonlóra. Az egyiptomi támadó továbbra is éhes a sikerekre: 350. mérkőzése alatt 300 gólban működött közre!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sandoratilla
2024. augusztus 18. 16:27
A Kaliforgia nevû sorozatban a S03E12-ben van egy rész amikor Hank beszélget Mia-val. A csaj azt mondja Hank-nek: - Amúgy tudod nem túl jó érzés híresnek lenni a nagy semmiért....
manitowoc
2024. augusztus 17. 19:13
Remélem, hogy Szoboszlai passza láttán egy emberként ugrottak fel a nézők és percekig ujjongva ünnepelték a szupervilágsztár Szoboszlai zsenialitását. (:-)))
2024. augusztus 17. 18:10 Szerkesztve
Jó méta volt a második felidőtől. Dom jól játszott, íranyított, gyors volt,jó passzok és védekezései voltak. Hajra Domi!
billysparks
2024. augusztus 17. 18:07
Libsik... Sport... :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!