„Elképesztő a munkabírása, folyamatosan nyomást gyakorol az ellenfélre” – Szoboszlai dicséretétől hangos a sajtó

2024. szeptember 18. 13:55

A Liverpool idei első BL-meccsén a magyar válogatott volt a Vörösök egyik kulcsembere, lélektanilag a legjobbkor szerzett gólt, nem véletlen, hogy a különböző portálok többségében a legjobbak között emlegetik.

2024. szeptember 18. 13:55
SZOBOSZLAI Dominik

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Notthingam Forest elleni hazai vereség (0-1) után a Pool a lehető leghamarabb talpra állt, és a Bajnokok Ligája-csoportkör nyitó fordulójában magbiztosan győzte le az AC Milant a legendás San Siro stadionban.

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozó előtt a Vörösök vezetőedzője, Arne Slot éppen Szoboszlai Dominik játékát is értékelte (hogy kulcsemberként számít rá, ez nem is kérdés, hiszen honfitársunk a Pool idei összes tétmérkőzésén pályára lépett...), és elmondta, miben kell változnia, ha a Liverpool meghatározó játékosai közé szeretne tartozni. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Dominik eddig különösen a labda nélküli játékunkban volt kulcsfontosságú, a pressingje egészen fantasztikus. Amin még dolgoznunk kell közösen, hogy még több gólhelyzetet teremtsen a csapat számára, és persze, ő is eredményesebb legyen! A tavalyi szezonban háromszor talált be, egy liverpooli támadó középpályás esetében ennek a számnak emelkednie kell! Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok az eddigi teljesítményével, és biztos vagyok benne, hogy minél többet játszik majd egy olyan minőségi csapatban, mint a Liverpool, még több gólt szerez majd.”

Szokták mondani, az élet a legnagyobb rendező, és ez most is bebizonyosodott, hiszen az idei első BL-találkozón éppen Szoboszlai szerezte a mindent eldöntő, harmadik találatot az AC Milan ellen, csattanós választ adva ezzel azoknak is, akiknek esetleg némi hiányérzetük lett volna vele kapcsolatban.

Ezek után nem meglepő, hogy a különböző szakportálok is kimagasló osztályzatokat adtak neki. Lássuk! A thisisanfield.com 7-esre értékelte honfitársunk teljesítményét, amely az értékelésben a következőket írta:

Amit Szoboszlai kapcsán nem lehet elvitatni, az a munkabírása, elképesztő módon futballozza be a pályát, 

mellyel folyamatosan nyomást gyakorol az ellenfélre, ahogy ezt az AC Milan ellen is tette. Az utóbbi időben azonban sok a pontatlan passza, ez abból is adódik, hogy nem találja meg az összhangot a csapattársakkal. a labdabirtoklásnál néha hibázik. Pontatlan passzai és a csapattársak mozgásának félreértése megakasztja a lendületet, és visszaadja a labdát az ellenfélnek. Slot elismerte, hogy „a számain javítani kell, de Szoboszlai azonnal válaszolt erre, és megszerezte első gólját a szezonban”.

A goal.com-nál Cody Gakpo és Mohamed Szaláh után Dominik lett a harmadik legjobb teljesítményt nyújtó futballista 7,66-os osztályzattal.

A liverpoolecho.com-nál 7-est érdemelt Szoboszlai, a portál egyből emlékeztetett a holland menedzser mérkőzés előtti nyilatkozatára:

Arne Slot éppen hétfőn kért tőle több gólt, így ez a mérkőzés remek kezdet volt az adósság törlesztésére.

 Szoboszlai jól tartotta nyomás alatt az ellenfelet, de még többet lehetett volna játékban, gyakran húzódott ki a szélre. A gólja viszont remek teljesítmény volt, amely Gakpo hibátlan passzából született”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mosogato-jozsi
2024. szeptember 18. 16:57
Micsoda ócska bulvárhír ez megint. Évente egy gólt szerez, nehogy már ökröt áldozzatok...lolll.
gyaloggos
2024. szeptember 18. 16:40
HÁT, igen! TÉNYLEG elképesztő a munkabírása, rengeteget fut, mindig a labda közelében van, mindig megjátszható .
tikkadt-szocske
2024. szeptember 18. 15:21
A Válogatottban is rúghatott volna egy kis gólocskát ....
hernadvolgyi-2
2024. szeptember 18. 14:10
"Nem lehet próféta saját hazájában." Köszönhető az Orbánfóbiás mocskoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!