Megfeledkeztek a magyar úszósport ígéretes tehetségéről az olimpián?

2024. július 30. 06:33

A teljes magyar olimpiai csapat legfiatalabb versenyzőjeként Jackl Vivien a 400 vegyesen hétfőn mutatkozott be Párizsban, de úgy tűnik, elfeledkeztek róla.

2024. július 30. 06:33
null

Nyitókép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A nemzetközi úszószaklap, a swimswam.com egy cikkben összegyűjtötte a párizsi olimpia legfiatalabb úszóit, azonban a mindössze 15 éves Jackl Vivien kimaradt a felsorolásból. A magyar úszósport egyik legígéretesebb tehetsége, aki máris felnőtt Európa-bajnok, hétfőn mutatkozott be az olimpián – írta meg a Magyar Nemzet.

A swimswam.com cikkében a „Kik a legfiatalabb úszók, akiket a párizsi olimpián látni fogunk?” kérdésre kereste a választ, és hét úszót sikerült találniuk, akik a híres cáparuhás korszak után születtek, és mindannyian 14-15 évesek. A listáról azonban szemet szúróan hiányzik Jackl Vivien neve, aki várhatóan a legjobb eredményre számíthat Párizsban a felsoroltak közül.

A szaklap csak azokat az úszókat vette figyelembe, akik az olimpia szellemében meghívásra vehetnek részt a játékokon. Jackl Vivien ezért nem szerepel a listán, hiszen ő saját jogán, az olimpiai szintidő teljesítésével jutott ki az olimpiára. Ettől függetlenül a magyar versenyző is felkerülhetett volna a listára, hiszen Jackl is az úgynevezett cáparuhás korszak után született, ami érzékelteti fiatal korát. A forradalmi úszódresszek 2008-ban forgatták fel a medencék világát, abban az évben 55 világcsúcs dőlt meg, köztük 25 a pekingi olimpián. Jackl még meg sem született akkor, hiszen 2008. október 17-én látta meg a napvilágot.

A cáparuhás korszak még egy évig tartott, a 2009-es római világbajnokságon 43 világrekord született, majd a következő évtől betiltották a dresszek használatát.

A teljes magyar olimpiai csapat legfiatalabb versenyzőjeként Jackl Vivien a 400 vegyesen hétfőn mutatkozott be Párizsban. Az előfutamok 11 órakor kezdődtek.

Jackl a 400 vegyes mellett 1500 méteres gyorsúszásban is indul az olimpián, ahol kedden kezd, mint a belgrádi Eb aranyérmese.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkov08
2024. július 30. 11:32
Hol vannak a károgók és a szélsőjobb nácik, akik azt várták, hogy lesz terrorcselekmény? Ja, hogy ez csak a propagandisták fejében létezik? Újra és újra bebizonyosodik, hogy a Fidesz HAZUDIK és félelmet kelt mindenkiben. Szép napot mindenkinek és további jó rettegést. Remélem a kádár kockátokból ki sem teszitek a lábatokat. Sajnállak titeket.
kunfia1
2024. július 30. 10:47
Az úszók, más sportolók korát adatait, az állampárti korifeusok összesítik, és adják le. Hogy Orbán kinevezett faszkalapai nem adták le?
Osztap_Bender
2024. július 30. 09:31 Szerkesztve
A magyar népet "aljanépnek" tartotta és tartja ma is a "művelt nyugat". Csak az idióta újságírók erősen titkolják ezt. Semmi különleges nincs abban, hogy a fiatal magyar úszót "kifelejtették" a sorból. Nem kifelejtették, hanem leszarják, hiszen csak egy magyar, ki törődik vele? Dicső kormányunk persze tudja, de láthatóan semmit sem tesz ellene. Eltűri a szaros unió és a nato megaláztatásait, mindezt gondolom a részükre biztosított előny megőrzése érdekében. A kiszabott horribilis büntetést is ki fogják fizetni, persze a mi adóinkból, az egészségügy, az oktatás, a közrend biztosításának kárára. Nem kell attól tartani hogy a "lölő félék" profitját, a fideszes maffia jólétét a büntetés veszélyeztetné.
ThunderDan
2024. július 30. 08:21
Mandiner, te nagyon hülye... Eh... én vagyok a hülye, hogy még rátok kattintok. Egy ilyen NONSZENSZ betűhalmazhoz képest még a chatgpt is előrelépés lenne... Na jó, csak nektek, csak itt, csak most: Jackl már TEGNAP úszott 400 vegyesen (és nem jutott döntőbe). Esetleg ez érdemibb információ, mint hogy hány órakor KEZDŐDÖTT (!) az előfutam. Ennek így semmi értelme, zárjátok be a boltot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!