Ez ám a siker: Muhari Eszter elődöntős párbajtőrben

2024. július 27. 17:12

Míg a férfiak elbuktak, női párbajtőrözőnk a harmadik mérkőzését is megnyerte szombaton, ezzel elődöntős a párizsi olimpia vívóversenyén.

2024. július 27. 17:12

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A nagy reménységeink, a férfi karvívók sorra kiestek szombaton a Grand Palais kiállítócsarnokban rendezett versenyen a nyári játékokon. Ugyanakkor a szakág egyetlen magyar indulója, Muhari Eszter a kínai Tang Csün-jao elleni sikerrel kezdett, a 2022-ben világbajnok dél-koreai Szong Szeránál is jobbnak bizonyult, 

majd egy újabb kínai vívó, Jü Sze-han 15–10-es legyőzésével, óriási meglepetésre a legjobb négy közé került.

A negyeddöntőben az előző két asszóhoz hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzése: az eleje taktikai küzdelmet hozott, és sokáig nem tudott egyik vívó sem érdemben ellenfele fölé kerülni. A 3–1-es első szakasz után a kínai párbajtőröző egyenlített, de a következő szünetre megint két tus volt a magyar előny (7–5), majd a pihenőt követően újabb egyenlítés következett. Muhari ezúttal többször ment előre is, de védekezésből is adott fontos tusokat. Aztán egyszer csak elkezdett nőni a különbség, ekkor megroppant az előző körben a világbajnok francia Marie-Florence Candassamyt legyőző Jü – írja az MTI.

„Tudtam, hogy nehéz feladatom lesz a kínai riválisom ellen, úgy éreztem, mentálisan mindketten azonos szinten vagyunk, nagyon szívósan küzdött eddig. A legfontosabbnak azt tartottam, hogy fejben erősebb legyek: amikor szoros volt az asszó, akkor is tudtam, hogy mit kell tennem a győzelemért. Az elődöntőben a francia Auriane Mallo-Breton következik, aki hazai közönség előtt vív, ki kell zárnom a külső körülményeket” – mondta a győztes asszó után Muhari a Nemzeti Sportnak.

Muhari a döntőért a hazai közönség előtt szereplő francia Auriane Mallo-Bretonnal vív 19.25-kor.

 

Olimpia 2024, eredmények, női párbajtőr:

a 32 között: Muhari Eszter–Tang Csün-jao (kínai) 15-10

a 16 között: Muhari–Szong Szera (dél-koreai) 15-6

negyeddöntő: Muhari–Jü Sze-han (kínai) 15-10

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. július 27. 18:23
Hajrá Eszter!
Timchoka
2024. július 27. 18:02
Hajrá Eszter, csak így tovább, nyugodtan, okosan, ahogy eddig is! Mi veled vagyunk!
2024. július 27. 17:50 Szerkesztve
Jól vívott. Hajrá Eszter.
proctor
2024. július 27. 17:43
Csak így tovább! Dacolva előre!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!