Semmi retorzió nem történik, csak adja vissza az aranyérmemet! Az olimpiai bajnok a Mandineren keresztül üzen a tolvajnak

2024. szeptember 13. 12:32

Szöul olimpiai bajnoka naponta tizenötször nézi meg a postaládáját, és minden telefonhívás kapcsán is azt reméli, hamarosan visszakaphatja felbecsülhetetlen eszmei értékű medálját.

2024. szeptember 13. 12:32
CSONGRÁDI László
Vámos Tamás

Nyitókép: Kovács Tamás/Facebook

***

 

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a közelmúltban betörtek olimpiai bajnok vívónk, Csongrádi László házába és ellopták a felbecsülhetetlen eszmei értékű aranyérmét, amelyet 1988-ban, a férfi kardcsapat tagjaként nyert.

Ezt is ajánljuk a témában

A hírt Kovács Tamás, a sikercsapat akkori szövetségi kapitánya osztotta meg Facebook-oldalán,

„Kedden késő este betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házában és többek között a tolvaj ellopta a szöuli olimpiai aranyérmét, amelynek a peremében be van vésve, hogy „Men’s sabre team”! Kérem FB Ismerőseimet, hogy osszátok meg, hátha a hír eljut éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz, stb., mert valószínű, hogy pénzre akarja váltani a lopott érmet, ami csak Csongrádi Lacinak jelent nagyon sokat, aki kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4:8-ról verték meg a szovjet válogatottat. A rendőrség megindította a nyomozást!!! Előre is köszönöm a megosztásokat! Hátha......!„

BUJDOSÓ Imre; CSONGRÁDI László; GEDŐVÁRI Imre; NÉBALD György; SZABÓ Bence
A legendás magyar kardcsapat Szöulban, a Szovjetunió elleni döntő után. Csongrádi László balról a második, már ekkor is büszke volt az aranyérmére! Fotó: MTI/Németh Ferenc

A Mandier megkeresésére Csongrádi László elmondta, „egyelőre új fejlemény nem történt, de bízom benne, hogy minél több felületen megjelenik a hír, 

annál könnyebben meglesz a tettes. Vagy pontosabb, ha úgy fogalmazok: belátja, hogy ez az ezüstdarab (hiába vonták be arannyal), csak számomra igazán fontos, hiszen nem ér többet öt kiló kenyérnél!”

Bármennyire nem könnyű, arra kértük Csongrádi Lászlót, idézze fel, mi is történt azon a bizonyos szeptember 3-i, keddi éjszakán.

„Szokásomhoz híven este 10 óra körül mentem aludni, a tolvaj olyan 11 óra körül érkezhetett. Egyből nem is ébredtem föl, így tehát volt ideje minden szobába bemenni, az összes fiókot kihúzni. Az utcai frontról, az oldalsó szomszéd irányából juthatott be a házba, de semmi mást nem vitt el (pedig volt egy csomó más medálom is, például az Universiadékon nyert aranyérmeim), mint a szöuli olimpián nyert aranyamat, még a vizes tornacipőmet is csak odébbb rúgta. 

Szerencsétlen flótás azt hitte, hogy rátalált a kiskakas gyémánt félkrajcárjára,

 de még egyszer mondom, ennek az éremnek csak számomra van óriási eszmei értéke, ezt nem tudja értékesíteni, de nem is ér többet 5-6 ezer forintnál, hiszen a nagy része ezüst, amelyet arannyal fújtak körbe...”

Vajon miként lehet azt feldolgozni, ha valakinek ellopják élete fő művét? Csongrádi László letörten válaszol:

„Sehogy... Először meg kell nyugodjak, de ez a mai napig nem történt meg... Szerencsére a szöuli sikerkapitány, Kovács Tamás segített nyilvánosságra hozni az esetet, és engem is megdöbbentett, hányan sietnek a segítségemre, és milyen nagy erőkkel indult meg a nyomozás! Rengeteg újságtól hívnak, most ment el egy tévéstáb, és a Mandineren keresztül is üzennék az elkövetőnek: semmi retorzió nem történik, csak adja vissza az aranyérmemet! Hiszen ez a mások számára értéktelen érem valóban életem fő műve – semmi más nem fontos!” 

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. szeptember 13. 14:25 Szerkesztve
A képen lévő balelsőn nincs érem, nagyon nézi a tiedét, szerintem most már van neki. Lehet hogy még megérem hogy a pénzem megérem?
Akitlosz
2024. szeptember 13. 14:20
"Az olimpiai bajnok a Mandineren keresztül üzen a tolvajnak" Tolvaj van a Mandiner olvasói között? Na szép! :-(
Krupp Skya
2024. szeptember 13. 14:15 Szerkesztve
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafid Nagy ganéság bárkitől bármit ellopni. A mandineren keresztül azonban felesleges üzengetni. Itt a rablókat, tolvajokat istenítik mindennap. Kire gondolsz hosszú nevű bácsika, Kádár Jánosra, Apró Antalra, Bokros Lalyosra? Ezek nem tolvajok és gyilkosok voltak, hanem, reformerek földreform, nyugdíjreform , kötélreform. Kötele volt Rajk Lászlónak nem spárga.
Aerion
2024. szeptember 13. 14:11
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. szeptember 13. 13:23 A mandineren keresztül azonban felesleges üzengetni. Itt a rablókat, tolvajokat istenítik mindennap. -------------- Akkor talán ne írogass ide, helyette húzz el anyádba a többi moslékhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!