Fenyegetőzik az UEFA: kizárhatják Angliát a 2028-as Eb-ről

2024. szeptember 16. 22:51

Az UEFA nem támogatja a brit kormány futballreformjaira vonatkozó terveket.

2024. szeptember 16. 22:51
null

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / AFP

Az angol labdarúgó-válogatott kihagyhatja a 2028-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot – írja a The Athletic. Az UEFA nem támogatja a brit kormány tervét, hogy létrehozzanak egy független, labdarúgást szabályozó szervet (Independent Football Regulator, IFR) az angol profi futballban.

Keir Starmer miniszterelnök támogatja a parlament által idén tavasszal ratifikált tervezetet, mely a klubok pénzügyi fenntarthatóságát célozza meg, és megakadályozná a szakadárkísérleteket, mint a Szuperliga, illetve ellenőrizné a tulajdonosok és igazgatók munkáját. 

Az IFR emellett beleszólhatna a ligák közötti pénzügyi elosztásba is, ha a Premier League és az EFL nem tud megállapodni. Az UEFA levélben figyelmeztette az angol kormányt, hogy az FA megfelelően irányítja a futballéletet, és egy külső szerv veszélyeztetné a sport autonómiáját. Teodor Teodoridisz, az UEFA főtitkára hangsúlyozta: „A kormányzati beavatkozás veszélyeztetné a sport autonómiáját”, ami akár az angol csapatok kizárásával is járhat.

A 2028-as Európa-bajnokságot az Egyesült Királyság és Írország rendezi, így különösen szokatlan lenne, ha az angol válogatott nem vehetne részt rajta.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. szeptember 17. 07:53
Kell a pénz a lóvéra.
survivor
2024. szeptember 17. 04:18
Keves a neger az EUfociban .
survivor
2024. szeptember 17. 04:15 Szerkesztve
Teodor Teodoridisz ? Akhillesz Patroklosz ?
survivor
2024. szeptember 17. 04:13
Sport autonómiáját ???? Angliát kizárni ? Angliát ? Amugy ez is EU bomlasi tünet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!