Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Kiszámoltuk: így jöhet össze a hőn áhított magyar-román Eb-nyolcaddöntő!

2024. június 24. 19:50

Van rá esély, hogy Münchenben összecsaphassunk keleti szomszédainkkal.

2024. június 24. 19:50
CSOBOTH Kevin

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap esti mámorító sikere után, elindult az össznépi matekozás. Skócia egygólos legyőzése és a Németország–Svájc meccsen született döntetlen után eldőlt, hogy a kvartett harmadik helyén zárjuk az A-csoportot: három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a hat négyes legjobb négy csoportharmadikja továbbjut a nyolcaddöntőbe, erre pedig a mieinknek is hatalmas sansza van. A skót dudások legyőzésével kiharcolták a srácok, hogy ott lehessenek. Igazán megérdemelnék, ehhez azonban még van pár „kiszurkolnivalónk”:

Ami biztos: három kvartettben is kevesebb mint három ponttal áll a harmadik és a negyedik, és ugye a végén kettőt elég lenne megelőzni az összevetésben.

A B jelűben Albánia és Horvátország is egyet-egyet gyűjtött, előbbi pontszerzése csoda lenne Spanyolországgal szemben, Modricsék pedig úgy feszülnek az olaszoknak nyerési kényszerben, hogy Donnarummáéknak az egy pont is elég lenne. Iksz esetén Horvátország két ponttal zárna harmadikként. A C-csoport is esélyt kínál Magyarországnak, a négy pontos Angliát Dánia és Szlovénia kettő, Szerbia egy pontjával követi. Ha Anglia legyőzi Szlovéniát, Dánia pedig Szerbiát, a harmadik Szlovénia lenne két ponttal, ami ugyancsak kevesebb Magyarország termésénél. A harmadik sanszunkat az F jelű négyes kínálja, Csehország és Georgia is egy-egy ponttal áll az utolsó meccse előtt, s nem ördögtől való feltételezés, hogy a portugálok és a törökök nem kapnak ki tőlük, így itt is lenne egy kétpontos harmadik helyezett.

Ezt is ajánljuk a témában

Azaz továbbjutunk, ha:
az alábbi négyesek közül legalább kettőben az alábbiak szerint alakulnak az események:
1. a B-csoportban nem nyer Albánia (a spanyolok ellen), és nem nyer Horvátország (az olaszok ellen);
2. a C-csoportban Anglia megveri a szlovénokat;
3. az F-csoportban Georgia nem tudja legyőzni Portugáliát és Csehország nem nyer a törökök ellen.

Ha továbbjutunk, az ellenfelünk Portugália, Spanyolország, vagy az E-csoport leendő első helyezettje lehet (itt egyelőre minden válogatott három ponttal áll a tabellán, Románia, Belgium, Szlovákia, Ukrajna).

A papírforma alapján Portugália lehet az ellenfelünk július 1-jén Frankfurtban, de az is lehet, hogy egy nappal korábban a spanyolokkal csapunk össze Kölnben.

Ha azonban az ABDF, vagy az ABDE csoportok harmadik helyezettjei lesznek a továbbjutók a legjobb 16 közé, akkor az E jelű kvartett elsője, adott esetben Románia lesz a magyar válogatott ellenfele július 2-án kedden, Münchenben. A románokra a szlovákok, a belgákra az ukránok várnak az utolsó körben. Drámára felkészülni!

Ezt is ajánljuk a témában

A románok elleni derbit nagyon sokan várnák a szurkolók közül, hiszen a két ország történelme miatt mindig pikáns meccseket tartogat a párosítás. Legutóbb a 2016-os Eb-selejtezőkön futottunk össze, Bukarestben Dzsudzsák emlékezetes szabadrúgásával 1–1-et játszottunk, Budapesten pedig gól nélküli döntetlennel zártunk. A legutóbbi magyar győzelemig egészen 1981-ig kell visszamennünk az időben, akkor Fazekas László góljával nyertünk 1–0-ra, itt lenne tehát az ideje a revánsnak.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2024. június 24. 23:55
Inkább Portugália. Egy esetleges vereség a bocskorosoktól felérne egy hazaárulással.
westend
2024. június 24. 23:00
Huhh, az olaszok segítettek rajtunk az utolsó percben...
Aegopolis.
2024. június 24. 22:45
Ti aztán qrvára ráértek, ha ilyen hülyeségek kiszámolgatására van időtök..
Stingary76
2024. június 24. 22:01
Spanyolország vezet, ez jó hír :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!