Románia
ÉLŐ
Hollandia

Jeleztem Magyar Péter oldalán, hogy nem biztos, hogy jó ötlet ezzel a verscímmel bármit kitenni

2024. június 30. 22:20

Még a legapróbb kritikában is azt a veszélyt látják, hogy csalódnak, hogy ledől az illúziófal.

2024. június 30. 22:20
Bálint Natália
Bálint Natália
Facebook

Nyitókép: Hír TV/képernyőkép

„Jeleztem Magyar Péter oldalán, hogy nem biztos, hogy jó ötlet ezzel a verscímmel bármit kitenni (később ki is egészítette a posztot). Hiszen Szabó Lőrinc ebben a versében megvallja a tökéletes önzést, egyfajta utasításgyűjteményt fogalmaz meg a társához. Leírja, hogy az áldozata legyen öngyilkos, vagy majdnem az, törvényen kívüli, mint az állat, hogy szeresse, ne éljen, ha a költő nem akarja, és persze ne lássa a bonthatatlan börtönt! Nos, Szabó Lőrinc két nőt hajszolt az öngyilkosságba, egy igazi szörnyeteg volt. Nem véletlenül írt Reményik Sándor válaszverset erre a borzalomra, amit magam is szerelmes versnek hittem tinédzserként. De kinőttem.

Tehát leírtam egy figyelmeztetést kommentben. Nem volt benne semmi más, csak a tények. Írhattam én ezt jóindulatból, hogy a propaganda ne kezdje ki Péter Magyart, hogy ne érezzék úgy, hogy íme, most aztán alátámasztotta a bántalmazóságáról szóló híreket. De az emberek nem így vették. Amit ott kaptam, egyetlen fideszes vagy DK-s keménymagnál sem tapasztaltam, írtam pedig sok »csúnyát« Orbánról is, Gyurcsányról is. Félelmetes, ahogyan a torkomnak ugranak egy apró, tényeken alapuló figyelmeztetésért. 

És akkor megérkezett a magyarázat, amit egy Anikó nevű hölgy fogalmazott meg nekem: »Én egyszerűen nem akarom a rosszat látni ebben az emberben!« – írta Anikó Péterről. Itt van a kutya elásva. Még a legapróbb kritikában is azt a veszélyt látják, hogy csalódnak, hogy ledől az illúziófal. Legyen az a kritika akár jóindulatú, építő, féltő! Mert ezek az emberek (többnyire idősebbek, és innentől valahol érthető is a jelenség) RETTEGNEK, hogy megint csalódni lesznek kénytelenek! És a lehetőségét is elutasítják ennek. Pedig ez nem visz ám előbbre! Hogy nem lehet szólni egy politikusnak, hogy vigyázzon, mert veszélyes lehet, amit kitesz! Én többet biztosan nem szólok, mert nem akarom magam kitenni annak a virtuális lincselésnek, ami ott megy, mert rámutattam egy hibára. Kritikus hangok nélkül, a kritikátlan rajongók tömeg szépen lassan eltorzít mindent! Láttuk ezt bal- és jobboldalon egyaránt. De hát ne várjuk, hogy felnő hirtelen a társadalom, hiszen ezer év alatt sem sikerült!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­p­­­u­n­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alphaville
2024. július 01. 17:44 Szerkesztve
Persze, azért bele kell keverni egy kis "jobboldalizást" is, kell egy kis maszatolás, relativizálás bele...
ipolypart2
2024. július 01. 15:15
Ezzel kellett volna kezdened Natália. Szabó Lőrinc: Semmiért, minden Hogy rettenetes, elhiszem, De így igaz. Ha szeretsz, életed legyen Öngyilkosság, vagy majdnem az. Mit bánom én, hogy a modernek Vagy a törvény mit követelnek; Bent maga ura, aki rab Volt odakint, Én nem tudok örülni csak A magam törvénye szerint. Nem vagy enyém, míg magadé vagy: Még nem szeretsz. Míg cserébe a magadénak Szeretnél, teher is lehetsz. Alku, ha szent is, alku; nékem Más kell már: Semmiért Egészen! Két önzés titkos párbaja Minden egyéb; Én többet kérek: azt, hogy a Sorsomnak alkatrésze légy. Félek mindenkitől, beteg S fáradt vagyok; Kívánlak így is, meglehet, De a hitem rég elhagyott. Hogy minden irtózó gyanakvást Elcsittithass, már nem tudok mást: Mutasd meg a teljes alázat És áldozat Örömét és hogy a világnak Kedvemért ellentéte vagy.
gyaloggos
2024. július 01. 14:11
S NEM mellékesen! ORBÁN VIKTORT , a KORMÁNYT, a PÁRTOT van miért szidni, kritizálni az elműút években nyújtott gyalázatos "munkájukért". DE! OSTOBÁÉK gondolkodásmódja az, hogy MINDEGY ki, bárki, csak ORBÁN ne! MERTHOGY kellene egy másik, egy JOBB, OLYAN meg nincs ma Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!