Románia
ÉLŐ
Hollandia

A grúzok a spanyol világsztárok életét is megkeserítették Spanyolország - Grúzia 4-1

2024. június 30. 21:00

Bár a vezetést még megszerezte, de újabb csodára nem volt képes Willy Sagnol együttese, Spanyolország a második félidőben meggyőző játékkal kerekedett Grúzia fölé.

2024. június 30. 21:00
Robin LE NORMAND
Vámos Tamás

Nyitókép: Grúzia Le Normand öngóljával szerzett vezetést Fotó: MTI/AP Manu Fernandez

***

A két együttes az egyik legtehetségesebb feltörekvő játékvezető, a francia Francois Letexier vezetésével a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Pedri, Rodri, Fabián Ruiz – Yamal, Morata, N. Williams. 

GRÚZIA: Mamardasvili – Kakabadze, Gvelesziani, Kasia, Dvali, Locsosvili – Kocsorasvili, Kiteisvili, Csakvetadze – Kvaracselia, Mikautadze.  

Csak a mihez tartás végett: Spanyolország és Grúzia egy Eb-selejtezőcsoportban szerepelt: Pedriék hazai környezetben 3-1-re, míg idegenben 7-1-re (!) verték riválisukat. 

CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

Ahogy az várható volt, rögtön a csoportmeccseket egyedül 100 százalékos teljesítménnyel abszolváló spanyolok léptek fel támadólag. A 4. percben Carvajal belövését Pedri becsúszva továbbította kapura, Mamardasvili magabiztosan védett.

A 10. percben – a második spanyol szögletet követően Carvajal fejesét óriási bravúrral hárította Mamardasvili.

Elképesztő a spanyol fölény: az ibériaiak 87 százalékban birtokolják a labdát!

És világ, láss csodát! A 17. percben szabadult ki a nyomás alól Grúzia: Mikautadze remek labdával szöktette a szélen meglóduló jobbhátvédet, Kakabadzét, akinek éles beadása Robin Le Normand testéről vágódott a hálóba. Öngól! Spanyolország – Grúzia 0-1.

A 22. percben Fabian Ruiz pattogós lövését védte Grúzia kapusa, ami feltűnő: ugyan az ibériaiak voltak nyomasztó mezőnyfölényben, a Kvaracselia- Mikautadze duó rendre riadalmat okozott a spanyol védők között.

MIKAUTADZE, Georgesz
Mikautadzét (balra) a spanyol védők is nehezen tudták feltartóztatni Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

 

A 35. percben újabb spanyol lehetőség: ezúttal a lobogó hajú Cucurella lőtte rá, ám ezt is kitolta Mamardasvili, majd a 38. percben Nico Williams kellemetlen lövését ütötte ki a Valencia kapusa.

Ám a 39. percig bírta a nyomást Grúzia: a spanyolok körbe adogatták a labdát, majd egy Rodri-Nico Williams-Rodri adogatás után utóbbi 17 méterről rászúrta, amelyet már akadálytalanul jutott a grúz kapuba. Spanyolország – Grúzia 1-1!

A 44. percben Morata kapott sárga lapot, mert felelőtlenül megtaposta Locsosvilit.

SZÜNET UTÁN

A 48. percben a Napoli csillaga, Kvaracselia bizonyította klasszisát: a félpályánál észrevette, hogy Unai Simon a kapujától messzire kóricál, mintegy 60 méterről rászúrta, de a labda körülbelül másfél méterrel elkerülte a kaput!

Az 51. percben Lamine Yamal 18 méteres szabadrúgását bravúrra ütötte ki Mamardasvili, de nem ment ki a labda, és akció végé a Barcelona 16 éves csillaga remek beívelése után Fabian Ruíz fejelt közelről a kapuba. A grúz hálóőr ebbe is beleért...  Spanyolország- Grúzia 2-1!

RUIZ, Fabián
Kivégzés indul! A spanyolok második gólját Fabian Ruíz fejelte Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Fokozódott a spanyol nyomás: a 61. prcben Kocsorasvili adta el a labdát a tizenhatoson belül, amire Lamine Yamal csapott le, de kevéssel mellé lőtt. 

A 68. percben megvillantak a grúzok: Mikautadze tért ölelő átadása után Kiteisvili került helyzetbe, de kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. Kicsit elönzőzte...

A 71. percben a csereként beállt Davidasvili kapott sárga lapot, mert felrúgta az ugyancsak csereként beállt Dani Olmót.

Eldőlt?! A 75. percben Fabian Ruíz mintegy 60 méteres passzával Nico Williams lódult meg, szokás szerint megcsinálta az egy az egyet Gveleszianival szemben, , középre nézett, majd gondolt egyet és a léc alá zúdította a labdát. Spanyolország – Grúzia 3-1!

WILLIAMS, Nico
A spanyolok harmadik gólját a mezőny egyik legjobbja, Nico Williams (jobbra) lőtte Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Nem álltak le a spanyolok – és Nico Williams sem! A 77. percben önzetlenül középre passzolt, ám Dani Olmo „hazagurította” a labdát Mamardasvilinek. Majd következett a 80. perc: már a sokadik Dani Olmo – Lamine Yamal kényszerítő után a Barca csillaga közelről Mamardasvilibe vágta a labdát. Csak nem akar összejönni a gól a 16 és fél éves tehetségnek, aki így minden idők legfiatalabb Eb-gólszerzője lehetne.

Dani Olmónak viszont összejött! Az RB Leipzig támadó középpályása a 83. percben a 16-os vonalánál csinált egy remek cselt, ezzel elküldte gyufáért a teljes grúz védelmet, majd a kapu jobb oldalába csavart. Ez a vége: Spanyolország – Grúzia 4-1! 

 

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­e­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
rugbista
2024. július 01. 11:21
Ha az a félpályás lövés bemegy 1-1-nél!
billysparks
2024. július 01. 07:24
Már tudom miért Willy sagnol lett a grúzok szövkapája. Mert grúz felmenőkkel rendelkezik: Sagnolvili.
kastellorizo
2024. július 01. 05:35
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. június 30. 23:59 Asztakurva, de jó meccs volt, a grúzok vagy kik beálltak a kapujuk elé 11-en. Igazi eb szinvonal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!