Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ez a mi csapatunk, és megérdemli a reményt!

2024. június 19. 22:56

A magyar, úgy tűnik, drámai lény.

2024. június 19. 22:56
SCHÄFER András; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik
Kovács Gergő
Kovács Gergő

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Miután az elmúlt években végig vertük fél Európát (ld. németeket, angolokat, szerbeket, lengyeleket), majd csoportelsőként jutottunk ki az Európa-bajnokságra, most azt bizonyítottuk be, hogy a röpke gyalázat után a padlóról, a pince sarkában lévő gödör aljáról is föl tudunk állni. Mi az, hogy felállni, 

kivonulni a pincéből a vendéglátó udvarára és beleüvölteni a világba: felháborító, szabálytalan góllal, bírói hátszéllel vertetek minket, de helyreállítottuk a becsületünket 

és kijutunk majd a világbajnokágra, meg a következő Európa-bajnokságra is. (Ámen.)

Mert a csoportunkból már könnyen lehet, nem jutunk tovább. 

Mert ezt az Eb-t valahol elkúrtuk. 

Mert az eddigi négyből az egyetlen rossz félidőnk a legeslegfontosabb félidő volt – ki ne tudná, hogy a Svájc elleni első rész –, mert olyan nincs, illetve mégis van, hogy ne korrigáljunk egy taktikai hibát időben és céltalanul rohangáljunk 45 percen át az Európa-bajnokság szent gyepén.

Komoly hiba volt? Igen! Van ebben Rossinak és Szoboszlainak bőven felelőssége? Hogyne volna!

És végzetes hiba volt? Attól függ, honnan nézzük. Az Eb szempontjából igen, a csapat fejlődését és a magyar foci távlati (és közeli) céljait tekintve nem.

Valljuk be: 

a futball Istene az elmúlt 8-9 esztendő legfontosabb pillanataiban ránk mosolygott és koccintott velünk. 

Ezen az Európa-bajnokságon meg nem. Ezt az Eb-t nemcsak elkúrtuk, nemcsak rosszul szálltunk be, nemcsak beragadtunk, nemcsak rosszul időzítettük a világverő, oroszlánmarcangoló formánkat, hanem minden eddigi (jogosan kiharcolt) szerencsénk az ellenkezőjére fordult. A helyzeteink megvoltak, csak fölé-mellé szálltak, vagy világklasszis kapusok védték ki őket. És hát, mindkétszer nálunk sokkal (de sokkal) erősebb csapatok győztek le minket. 

Van még ezer másik nézőpont. Nézzünk csak egyet. Még így is lehet, hogy továbbmegyünk a csoportból. 

Nagyobb az esélye annak, hogy továbbjutunk az Eb-csoportunkból, mint harminc évig annak, hogy kijutunk egy világeseményre.

 Most meg: 2016, 2020, 2024. Most úgy vagyok vele, hogy a németek elleni meccs egyvalamire volt jó: 

megőriztük a lényeget, az egységet, a kincset, a tüzet, 

ami idáig repítette a válogatottat, és a borzalmas rajt ellenére az úton maradtunk. A reményé legyen az utolsó szó. Ez a csapat megérdemli a reményt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 20. 10:28
OK.! KINT vagyunk, és láthatjuk, hol, hogyan állunk a többiekhez képest! A SKÓCIA elleni meccs sem lesz egyszerű, DE EZ az EB , nincsenek már gyenge csapatok! HAJRÁ MAGYROK!
galancza-2
2024. június 20. 08:54
Gergő! Elkeseredni nem kell, csak szembe jött a valóság. És látni kell azt hogy esélyünk sincs vb-re kijutni,mert nincsenek hozzá játékosink. A következő Eb-re lesz esály ha sikerül beépíteni Mocsit, Jakobasvilit, 3 Dárdait,meg még sikerül találni náhény játékost. És nem lesz sérülékeny Szoboszlai, Sallai, Kerkez. Addigra Orbán Vili, Szalai A, Fiola, Lang, Nagy, Kleinheislere, Ádám , Varga Sehol sem lesz. Viszont Rossit meg kell tartani. Nem sztáredzó,de Nála jobbat sose találunk. Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! Hajrá Fidesz!
galancza-2
2024. június 20. 08:48
Gergő! És nagyra tartom Rossit,de sajnos ő is kicsit nagyképű lett a kijutáskor,és ez átragadta Szoboszlaira. Ő jó játékos,de abban a magyar szakik,szurkolók,firkászok, OV, CSS felelőssége is nagy,hogy nagyképű lett, mert betegesen világsztárként kezelik őt 10 hónapja, holott sosem volt az.Jó játékos,de nem világsztár. A magyar emberek 95%-a beteges fociálomvilágban élsokévtizede.Néhény jól sikerült meccs után azt hiszik tele vagyunk sztárokkal és eb, vb győzelmi esélyeink vannak. 86-ban is ez volt a helyzet.Az akkori viszonyok között is betegesen túl voltak értékelve a selejtezők, meg a játékosink tudása,Pl: nem véletléenül nem igazolta le soha egyeten topcspat csapat sem détárit.De a magyarok 99%.a szerint azért mert hülyék volta az angol olasz, spanyol, német edzők. dzsudzi is betegesen től volt sztárolva,holott sosem ütütte meg a topligák szintjét még alsóközepes szinten sem.Newm is igazolta le senki,akkor sem amikor 28 évesen szaros 1-7 milla euróért megvehető volt.
galancza-2
2024. június 20. 08:38
Gergő! A cikked mutatja,hogy hogy te is tökh.lye vagy a focihou,mint a magyar firkászok,sportfirkászok, "edzők" 99%-a,és a szurkolók 90%-a. A litvánok,bulgárok ellen egyárteláen látszott hogy gond van. A Nemzetek Ligáját a komoly csapatok nem vették teljesen komolyan. Lang, Szalai A. alig játszott szeptember óta, Fiola sokat volt sérült és csak a szar nb1-ben játszott életében, Kleinjeisler Ősszel végig sérült volt, tavasszal ,meg Splitben gyenge volt. Ádám M. 1 éve csak csere D-Koreában. Varga B. csakitthon játszott,és egyetlen belga,török, görög, csapat sem akarta soha leigazolni.Nagy Á. tavasszal sokat játszott,de az csak olasz B, igaz z nb1 -nél az is sokkal erősebb bajnokság. Stylesnem csőd volt a tavasza az angol 2-ben. Sallai sosem volt sztárjátékos, de a magyarok 90-%-a betegesen annak látja. Így aztán persze hogy Szoboszlai és Orbán Vili is gyengébb. Ez már EB és nem selejtezők,és nem a semmitérő nemzetek ligája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!