Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Döbbenetes kánikulával és zivatarral indul a hét

2024. július 01. 06:35

Egyszerre adtak ki figyelmeztetést a viharok és a magas hőmérséklet miatt.

2024. július 01. 06:35
Heat Wave Grips New York City

Nyitókép: Alexi Rosenfeld/Getty Images

Hétfőn meglehetősen változékony időre számíthatunk, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek – mutat rá a HungaroMet. Mint a lap tájékoztat:

kettes fokozatú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala vármegyében.

Ezeken a területeken heves viharok kialakulására lehet számítani, melyeket villámlások, erős szél és jégeső is kísérhet. Emellett citromsárga, egyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyében.

A magas hőmérséklet miatt is kiadták a figyelmeztetést

De Békés és Csongrád-Csanád megyében is narancssárga, kettes fokozatú figyelmeztetés van érvényben a várható magas középhőmérséklet miatt, mely meghaladhatja a 27 fokot.

Továbbá citromsárga figyelmeztetés is érvényben van Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a hőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Hétfőn a nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között alakul, a legmelegebb idő délkeleten, a leghűvösebb pedig a nyugati határnál várható.

***

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­l­d­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
MaBaker
2024. július 01. 09:19
Anyátokat etessétek ilyen szenny cikkekkel! Két szóban el lehetett volna intézni: "Nyár van"
Bitrex®
2024. július 01. 06:39
Hoppá! Döbbenetes. Ezt nem láttuk jönni. Brutális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!