Végre megszólalt a jövőjéről ifjabb Lisztes Krisztián

2024. október 26. 14:40

A fiatal labdarúgót a nyáron vette meg a német Eintracht Frankfurt a Ferencvárostól, de egyelőre csak a második csapatban számolnak vele. A támadó most elárulta, miért nem adták őt kölcsön.

2024. október 26. 14:40

Nyitókép: Eintracht Frankfurt/Instagram

 

Nagy reményekkel utazott a nyáron új klubjához ifjabb Lisztes Krisztián, akit itthon az egyik legtehetségesebb fiatal futballistának tartottak. Ám hamar szembe jött a valóság, a német Bundesliga más kávéház, mint az NB I, ami nálunk jónak tűnt, az odakinn meglehetősen kevés. Így hát Lisztest egyből az Eintracht Frankfurt második csapatához irányították, hogy erősödjön, fejlődjön.

A nyár végén a Kicker című sportlap azt írta, hogy a Ferencvárostól érkező magyar focista „szinte biztosan az Eintrachtnál marad”, még ha korábban az is volt a terv, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönadják. A 19 éves támadó így maradt Frankfurtban, az első csapattal edz, hogy fizikailag felvegye a Bundesliga ritmusát, de csak a másodikban játszik, amely a negyedosztályban (Regionalliga) szerepel, ráadásul a tartalékok között is minimális játéklehetőséget kapott eddig.

A magyar utánpótlás-válogatott focista most megszólalt az elmúlt időszak tapasztalatairól. Az M1 aktuális csatornának adott interjújában elárulta, hetente négy-öt napon az első csapattal készül, s csak a meccsek előtti utolsó tréningen edz a második együttessel. 

Az Eintracht II-ben eddig három meccsen mindössze 198 percet töltött a pályán tizenhárom forduló alatt. 

Ez nem sok, de állítása szerint ez azért van, mert sérült volt. Lisztes mindenesetre bizakodó nyilatkozott a jövőjéről.

„Úgy érzem, jó helyen vagyok. Minden nap azért melózom, hogy minél hamarabb kiléphessek ebbe a csodálatos stadionba. Azért nem adtak kölcsön, mert a klubnál úgy érzik, be tudok mutatkozni a nagy csapatban” – mondta a csatár, aki elárulta, érdeklődött iránta a Hoffenheim, valamint Belgiumból és Hollandiából is volt megkeresése.

Lisztest – állítása szerint – mindenki nagyon kedvesen fogadta a játékostársaktól kezdve az edzőkön át a konyhás néniig, így jó hangulatban telnek a mindennapjai. Ebben nagy szerepe van az Eintracht Frankfurt másik magyar futballistájának, a 18 esztendős Fenyő Noahnak is. Nagy segítség neki, hogy amikor a videóelemző németül beszél hozzá, akkor a német-magyar kettős állampolgárságú, Frankfurtban született csapattársa fordít neki.

Visszatérő problémája volt a lovaglóizmával, de mostanra teljesen rendbe jött, ezért hétvégén már ismét játszana a frankfurtiak második csapatában. 

A célja most nemcsak az, hogy gólokat szerezzen és gólpasszokat adjon, hanem hogy kiemelkedő számokat produkáljon olyan mutatókban, melyekben elmaradása van – írja az M4 Sport

A Ferencváros korábbi labdarúgója, akit az U21-es válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán is meglátogatott Frankfurtban, követi egykori társai produkcióját, így örült, hogy csütörtökön a Fradi megszerezte első győzelmét az Európa-ligában, melyben új klubja hét ponttal a hatodik helyen áll.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Interista
2024. október 26. 15:35
Technikailag képzett. A fejben kell rendet tenni, azt akkor be lehet kerülni a Frankfurt kezdőjébe. Nem a 2. csapatéba. Détári Lajosnak ment. Lisztesnek is van rá esélye.
sexykitty-5000126
2024. október 26. 14:45
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­s­z­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!