Túlélte, de véget ért a 17 éves magyar focista pályafutása

2024. október 14. 20:33

A miskolci kórházban ápolták a megsérült sportolót.

2024. október 14. 20:33

Nyitókép: Facebook

Az ETO FC U19-es csapata a hétvégén Miskolcra látogatott, hogy összecsapjon a DVTK-val. A mérkőzésen megsérült a vendégek korosztályos válogatott focistája, Zója-Katona Márk, akin végül életmentő műtétet kellett végrehajtani – emlékeztetett az Origo.

Elsőre nem tűnt életveszélyesnek Zója sérülése. A mindössze 17 éves focista a második játékrész közepén kapott egy rúgást a veséjére, ami miatt le is kellett cserélni. A mérkőzésen szolgálatot teljesítő orvos megvizsgálta, de nem találta komolynak a problémát, így hazaengedte a labdarúgót.

A focista azonban a visszafelé tartó úton rosszul lett, óriási fájdalmak gyötörték, így végül mentőt kellett hívni hozzá.

A lap úgy tudja, hogy a miskolci kórházba szállították a fiatal sportolót, ahol hamar kiderült, nagyon nagy a baj, életmentő műtétre van szüksége, mert megrepedt az egyik veséje (amelyiket megrúgták) és ezáltal mintegy másfél liter vér került a hasüregébe.

A súlyosan sérült szervet az operáció alatt eltávolították az orvosok, azonban a másik, ép veséje nem akart beindulni.

Végül a műtét másnapjára szerencsére Zója jobban lett,

a megmaradt vese már ellátta a funkcióját, így felébresztették a mélyaltatásból.

Megszólalt Márk édesapja is

„Szerencsére sokat javult a fiunk állapota, de csupán hajszálon múlt az élete” – mondta a Kisalföldnek a könnyeivel küszködve Márk édesapja, Zója-Katona Zsolt, aki azt is elárulta, mindössze fél órán múlott a fia élete az orvosai szerint. Az édesapa később azt is elmondta, hogy „úgy tudom, Magyarországon nem lehet hivatalosan egy vesével futballozni. Ez is nagyon fájó, hiszen a fiunk mindent egy lapra tett fel, hogy focizhasson”.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000111
2024. október 14. 21:03
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­­k­e­­l­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
wadcutter
2024. október 14. 20:52
aki ezt okozta, örökre eltiltanám a focitól, mert az áldozata sem fog többé pályára lépni
Akitlosz
2024. október 14. 20:42
Nyilván jól megfontolta, amikor ezt a foglalkozást választotta. Tudta előre, hogy több az üzemi baleset a labdarúgó pályán, mint az irodában.
Deplorable
2024. október 14. 20:38
Basszus... Gyors gyógyulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!