Orbánékról zeng dicshimnuszokat Németország

2024. október 19. 19:06

Áthatolhatatlan falat építettek fel az ottani magyarok.

2024. október 19. 19:06
null

Nyitókép: Facebook/rbleipzig/Thomas Eisenhuth

***

Története első német bajnoki címére hajt az RB Leipzig. Igen, többször nekifutott már a Németország nagy részén közutálatnak„örvendő” energiaitalos együttes, ám ezúttal valóban harcban lehet a végsőkig. A két magyarral felálló alakulat ezúttal Mainzban győzött (2-0) úgy, hogy Willi Orbán gólt szerzett, Gulácsi Péter pedig lehúzta a rolót. A Lipcse a tabella élére állt, a később játszó Bayern Münchent három ponttal megelőzi...

Hét forduló után 5 győzelemmel és 2 döntetlennel menetel Marco Rose alakulata, amely korábban idegenben verte a címvédő Bayer Leverkusent (3-2). Az a meccs azért is lóg ki a sorból, mert az eddigi egyetlen olyan, amelyet igazi topcsapattal vívott a Bundesliga idei szezonjában. Másrészt, mert 

a Gyógyszergyáriakon kívül a másik 6(!) ellenfél egyike sem tudta bevenni a magyar válogatottságot – éppen az áhított bajnoki címért járó Salátástál elhódítása érdekében – őszre lemondó Gulácsi Péter kapuját.

 „Pete” az Augusburg ellen büntetőt is védett már, a ligában augusztusban rezdült legutóbb a hálója. 

Nemzetközi kitekintésben is kiemelkedő a 34 éves kapus és persze az előtte, Willi Orbánnal az élen, dolgozó védelem teljesítménye! A klub színeiben a 10. szezonját teljesítő magyar összességében 101. kapott gól nélküli mérkőzésnél tart, a Bundesligában 79-nél.

A Bundesliga-szezonban toronymagasan kiemelkedik Gulácsi Péter a kapusok közül
Forrás: transfermarkt.de

A szintén 2015-ben érkezett Willi Orbán az idényben az első gólját jegyezte, a huszonkettediket a Bundesligában. A 31 éves belső védő a hollandok és a bosnyákok ellen is a magyar védelem oszlopa volt. Ő a Leipzig csapatkapitánya, pont a 2022 őszén súlyos sérülést szenvedett Gulácsitól „örökölte” meg a karszalagot. Ha bajnokok lennének, együtt emelhetnék fel a trófeát.

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 19:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­­n­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!