Nem viccel a történelmet író magyar Verstappen, ismét felhívta magára a figyelmet

2024. október 07. 18:11

A Forma 1-be készülő Molnár Martin egyből bajnoki címet szerzett. A példaképét követő tinédzser olyan úton indult el, mint Lando Norris, Jack Doohan, Jenson Button és Ayrton Senna.

2024. október 07. 18:11
null

Nyitókép: Facebook/MartinMolnarRacing

***

Nem a levegőbe beszélt a magyar autóssport nagy reménysége, Molnár Martin, amikor a szezon elején a Mandinernek azt mondta: „Az év második felétől már komolyabb eredményeket várok magamtól”. Talán ő sem gondolta, hogy ennyire sikeres lesz. Márpedig a 16 éves pilóta a gokartos sikerek után a Formula 4-ben is letette a névjegyét: ő lett az újoncok bajnoka!

Ezt is ajánljuk a témában

A híresen kemény sorozat történetének első magyar versenyzője ahogy várta és várható volt, eleinte szokta a teljesen új közeget és járművet, majd felvette a fordulatszámot. Öt alkalommal állhatott a dobogón, az összesített pontversenyben a nyolcadik helyen zárt. Újoncdobogós helyezésből 22-t (!) hozott össze, melyből négyszer a pódium legfelső fokára állhatott fel. az F4 újoncok bajnoka korábban az ausztrál Jack Doohan lett, aki az Alpine Forma–1-es csapatának pilótája lesz. A brit sorozat elődjében olyan későbbi kiválóságok bontogatták a szárnyaikat, mint Eddie Irvine, Jenson Button és Ayrton Senna.

 

A magyar tehetség 2018 óta versenyszerűen gokartozott, az elmúlt évek során a családjától távol, Olaszországban élt, olyan ottani sorozatokban edződött, amelyek évtizedek óta a későbbi Forma-1-es pilótákat és más kategóriák kiválóságait is kitermelik. Molnár Martin 2023-ban az első magyar versenyző lett, aki megnyerte a Winter Cup versenyt a gokartsport emblematikus helyszínén, Lonatóban, majd több hónapig vezette az FIA Karting világranglistáját OK kategóriában. Első magyarként bekerült a Richard Mille Young Talent Academy 2023-as válogatójára is. A Formula 4 óriási előrelépést, egyúttal kihívást és változást jelent a pályafutásában, ami – mint hivatalos oldalán olvasható – jó irányba tart.  

Martin legfőbb célja, hogy eredményes versenyzéssel eljusson egészen a Formula 1-ig csak úgy, mint a sorozat 2015-ös bajnoka Lando Norris.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 07. 19:35
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
grenki-2
2024. október 07. 18:45
„Martin legfőbb célja, hogy eredményes versenyzéssel eljusson egészen a Formula 1-ig csak úgy, mint a sorozat 2015-ös bajnoka Lando Norris.” Reméljük sikerül ez neki is...hajrá Martin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!