Mire újra játszhatna, kirúgja a világbajnok Paul Pogbát a Juventus

2024. október 07. 16:55

A francia középpályás eltiltását csökkentették, erre felgyorsultak a dolgok körülötte.

2024. október 07. 16:55
Juventus v Bologna FC - Serie A TIM

Nyitókép: Alberto Gandolfo/NurPhoto via AFP

 

Ahogy azt a Mandiner is megírta, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 18 hónapra, másfél évre csökkentette a francia világbajnok Paul Pogba eltiltását. Az olasz Juventus 31 éves labdarúgóját február végén tiltotta el négy évre az olaszországi illetékes hatóság. A 81-szeres válogatott középpályástól 2023. augusztás 20-án, egy Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy egy állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Ezután a Juve felfüggesztette, majd a B-próba is pozitív eredményt hozott. Most azonban megkegyelmezhet neki a bíróság. A CAS azt is közölte, hogy tavaly szeptember 11-étől számítja a büntetést, vagyis jövő tavasszal már futballozhat Pogba. A kérdés csak, hogy hol. Papíron még a Juve játékosa lesz, ám a torinóiak állítólag nem tartanak rá igényt. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Paul Pogba és a Juve várhatóan megegyezik a szerződésbontásról, így 2025-től szabadon igazolható lenne. 

A tárgyalások holnap kezdődnek, a CAS végleges ítélete után. Ezután Paul januártól edzhetne, majd márciustól játszhatna. Ő csak focizni akar és visszatérni ahhoz, amihez ért és amit szeret, úgy érzi, van még benne annyi, hogy újrakezdje. Pogba elképesztően szereti a Juventust, a csapattársait, a szurkolókat, de most máshol kell folytatnia 2025-től. Pogba találkozni fog Didier Deschamps-pal, a francia válogatott szövetségi kapitányával is” – írta közösségi oldalán Fabrizio Romano olasz sportújságíró, akinek szakértelme leginkább a labdarúgás világában történő átigazolásokra terjed ki.

Egyébként Paul Pogba szerződése az olasz sztárcsapatnál 2026 nyaráig szól. A múlt héten, az eltiltás csökkentése után a világbajnok is reagált a közösségi oldalán.

„Végre vége a rémálomnak, és most már várhatom azt a napot, amikor újra követhetem az álmaimat. 

Mindig is mondtam, hogy nem szándékosan szegtem meg a doppingellenes szabályokat, én becsületesen játszom... Szeretnék köszönetet mondani a Sportdöntőbíróságnak, hogy figyelembe vette az indoklásomat. Ez rendkívül fájdalmas időszak volt a számomra, nem csinálhattam mindazt, amiért olyan keményen dolgoztam. Még egyszer köszönöm a sok szeretetet és támogatást. Alig várom, hogy újra pályára lépjek!” – írta a francia futballista.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 07. 19:28
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­e­­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­x­­i­ ­­p­­u­n­­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!