Milák Kristóf megint a középpontban: Hosszú Katinka férje porig alázta a korábbi szövetségi kapitányt

2024. október 15. 14:03

Hargitay András korábban élesen kritizálta a háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszist, nem is késett sokat a férj (igaz, álnéven írt) reakciója.

2024. október 15. 14:03
HOSSZÚ Katinka; HARGITAY András

Nyitókép, montázs: Borsonline

Mint arról a Mandineren is írtunk, a korábbi szövetségi kapitány, majd elnök, Hargitay András egy hosszabb interjúban kőkeményen beleszállt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkába azok után, hogy a világklasszis úszó a MÚSZ jelenlegi vezetését hibáztatta azért, mert Milák Kristóf a párizsi olimpián „csupán” a második helyen végzett fő számában, a 200 méteres pillangóúszásban.

Ezt is ajánljuk a témában

(Milák sportolói nagyságát igazolja, hogy mindezek után 100 méteren újabb ötkarikás aranyéremmel gyarapította kollekcióját.)

Ahogy az várható volt, Hargitay éles kritikája (többek között romboló alkatnak nevezte a magyar úszósport nagyasszonyát, valamint hozzátette, szakmailag sem tud sokat hozzátenni az általa vezetett Iron Swim úszóklub eredményeihez), nem maradt visszhang nélkül.

GELENCSÉR Máté; HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka és férje – Gelencsér Máté teljes egyetértésben... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hosszú Katinka férje, Gelencsér Máté ugyanis egy zárt Facebook-csoportban, Mathias Rex néven már nem először nyilvánít véleményt. Most is ezt tette. A korábbi úszó alapjaiban kérdőjelezi meg a háromszoros vb-aranyérmes, az 1973-ban, Belgrádban Magyarország első úszóvilágbajnoki címét szerző, a szövetségi kapitányi posztot többször, többek között nem csak Rióban, hanem már a szöuli játékok idején is betöltő (az 1988-as játékokon négy aranyérmet nyert a magyar úszócsapat), és később elnökként is tevékenykedő Hargitay András munkásságát. 

„Valakinek van infója arról, hogy Hargitay András miként tevékenykedik mint sportszakember vagy sportvezető az elmúlt 30 évben? Tudtommal mint szövetségi kapitány volt jelen 2016-ban pár hónapig. Ám az ő döntése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Katinka és Magyarország vesztett egy olimpiai aranyat, mivel András javaslatára úszott Katinka a 4x200-as gyorsváltóban előfutam/döntőt és nagyrészt emiatt 0,06 mp-cel savasodás végett lemaradt a 200 m hátúszás dobogó felső fokáról” – vélekedik Gelencsér. 

 A kissé elfogult férj még egyet belerúg Hargitayba: 

„A teljes sportszakmai karrierjét nézve is az egyetlen eredménye, amihez a gyakorlatban egyébként semmi köze nem volt, az a szövetségi kapitányi jelenléte Rióban, Katinka eredménye után kapta a szövetségi kapitányi jutalmat is, ami nem kis összeg. Konkrétan abba a kézbe harap, ami eteti”   

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 15. 15:54 Szerkesztve
Az, hogy egy nyilatkozatában Katinka nem hozott fel szakmai érveket nem jelenti azt, hogy korábbi más nyilatkozatában ne tette volna meg. Megtette. Összezár a szövetség? Hargitay megszépíti és elbagatellizálja a múltban történteket! Nincs szükség a múlt átfestésére. Ez csak árt a sportnak! Nem Katinka, hanem a problémákat a szőnyeg alá söprők azok, akik rombolnak! Hargitay kiállt egy régi, elavult, rossz rendszer mellett! Katinkát, Milákot hagyják békén! Nem Katinka, hanem a problémákat a szőnyeg alá söprők azok, akik rombolnak! A Hargitay félék. Hargitaynak a rendszeres oxigénhiányos állapotok hány millió agysejtjébe kerültek, amikor úgy kellett kihúzni a medencéből, mert eszméletét vesztette az oxigénhiánytól? Hargitay magadjon a kutyáknál és macskáknál!
tapir32
2024. október 15. 15:50
Hargitay egy hazug seggfej!
Obsitos Technikus
2024. október 15. 15:26
És ki a faszom ez a népi köcsöggyártó azon túl, hogy Hosszuné?
paracelsus-2
2024. október 15. 15:16
Szarházi vagy Kátya férjestül, meg nélküle is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!