Megtisztelő: Gyurta Dániel rangos feladatot kapott

2024. október 03. 11:43

Megtartotta első ülését a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöksége, amelyen több fontos döntés született.

2024. október 03. 11:43
GYURTA Dániel

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eseményen – amelyen részt vett dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is – az újraválasztott Gyulay Zsolt elnök megköszönte a tagság és az elnökség bizalmát, majd köszöntötte az új tagokat, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt, Szász Emese olimpiai bajnok vívót és dr. Kolbenheyer Zsuzsát a Magyar Jégkorong Szövetség elnökét.

Vágjunk bele a Los Angelesig vezető négy évbe!” – fogalmazott az elnök.

A tisztújítással egy időben a legtöbb bizottság vezetőjének és tagjának a mandátuma lejárt, ezért személyi döntésekre is sor került. A Fair Play-bizottság elnöke dr. Kamuti Jenő maradt, a gazdasági bizottságot Szalay Ferenc, míg a jogi bizottságot dr. Mészáros János vezeti, a Mező Ferenc Sportbizottság elnöke dr. Bodnár András, az orvosi bizottság első embere dr. Tállay András, míg a sportszakmai és sporttudományos bizottság vezetőjének dr. Sós Csabát lett.

A Magyar Olimpiai Akadémia elnökének Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszónkat választották (a kiválóság dr. Iglódi Endrét váltotta), akinek a közelmúltban járt le a mandátuma a NOB Sportolói Bizottságában. 

 

MOB-ELNÖKSÉG
Egyhangú döntések születtek! Fotó: MOB/Szalmás Péter

Napirendi pont volt még az olimpia programjára felkerülő sportág szövetségi delegálásának jogosultsága. A MOB elnöksége megállapította, hogy a Magyar Amerikai Futball Szövetség jogosult a MOB közgyűlésébe egy főt delegálni. Fábián László főtitkár a tájékoztatásban elmondta, hogy a sportág szerepel a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok programjában, a delegálásnak ezért lett aktualitása. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megmond6tom
2024. október 03. 12:18
Ez mind szép, de Gyulay Zsolt mit keres még ott...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!