Félóra, teljes gőzzel, bizakodhat Marco Rossi: Sallai Roland ilyen gyorsan felépült?

2024. október 07. 14:22

A magyar válogatott kulcsemberével csodát tettek Törökországban a Galatasaray orvosai. Marco Rossi is számíthat a támadóra.

2024. október 07. 14:22

Nyitókép: Sallai Roland/Instagram

 

Szeptember közepén igazolt a török Galatasarayhoz Sallai Roland a német Freiburgtól. A magyar válogatott meghatározó futballistáját a késői érkezése miatt már nem tudták nevezni az isztambuliak Európa-liga-keretébe, így aztán csak a bajnokságban játszhat. A 7. fordulóban, a második meccsén, a Kasimpasa ellen már kezdett Roland, de sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni.

Akkor úgy tűnt, nagyobb a baj. A csapat vezetőedzője, Okan Boruk a lefújás után nem adott tájékoztatást, mennyire súlyos sérülésről van szó, a török lapok ágyékproblémáról írnak, és akkor azt még nem lehetett tudni, mennyit kell kihagynia a 27 éves labdarúgónak.

Mint kiderült, nem volt olyan súlyos az eset, a török orvosok csodát tettek, hamar rendbe hozták, így Marco Rossi is számíthat a támadóra a héten folytatódó Nemzetek Ligája küzdelmeiben. 

A Galata vasárnap 1–0-ra nyert az Alanyaspor ellen, Sallai a 65. percben Dries Mertens helyére csereként állt be, és fél órát játszott teljes gőzzel. A csatárnak ez volt a harmadik meccse az új csapatában, de először volt tagja győztes együttesnek. A magyar légiós combjain azonban látni lehetett a tapaszokat, amelyek amolyan izomfogók is. A lényeg, hogy újra a pályán volt, és jól játszott, így Rossinak egy gonddal kevesebbje van. De azért még így felhőtlen a kapitány helyzete.

Ahogy azt a Mandiner is megírta, Kerkez Milos (Bournemouth) és Horváth Krisztofer (Újpest) sem csatlakozik a nemzeti csapat keretéhez sérülés miatt, helyettük Schön Szabolcs (Bolton Wanderers) és ifj. Dárdai Pál (Hertha BSC) kapott meghívót. A magyar labdarúgó-válogatott október 11-én, szerdán Hollandiát fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig a bosnyákokhoz látogat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. október 07. 15:54
Milyen csodát?Kamu volt az egész.
lesmiserables
2024. október 07. 15:03
unalmas ez a foci téma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!