Ez nem hiányzott! Balesetet szenvedett olimpiai bajnokunk, Kós Hubert

2024. október 21. 16:13

A példakép Cseh László, valamint Görbicz Anita nyomdokain járó úszó 50 nappal a budapesti világbajnokság előtt adott helyzetjelentést az állapotáról az Egyesült Államokból.

2024. október 21. 16:13
KÓS Hubert

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

Első hallásra ijesztő hírről számolt be friss olimpiai bajnok úszónk, Kós Hubert, aki 200 méter háton győzött Párizsban. Az immár mesteredző Magyarovits Zoltán tanítványa a játékokra már az Amerikai Egyesült Államokban készült fel Michael Phelps trénerével, Bob Bowmannal. A 21 éves magyar annak rendje s módja szerint ősszel visszatért az egyetemre és a sporthoz, ám mint mostanra kiderült, egészségügyi probléma nehezítette a Texas egyetem hallgatójának felkészülését.

Ezt is ajánljuk a témában

„Már a kezem sem hátráltat, amit sajnos csúnyán megégettem még szeptemberben, szerintem jobban, mint az a lazac-szeletet, amit a srácokkal próbáltunk megsütni” 

– mesélte amerikai kalandjairól az olimpiai bajnok a Magyar Úszó Szövetségnek.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy – bár egy baleset sohasem jön jól – „Hubi” nagy elődeivel, Görbicz Anitával és Cseh Lászlóval ellentétben legalább nem az olimpia előtt került bajba. Mint ismert, a világklasszis kézilabdázónőnek forró olaj ömlött a lábfejére a pekingi (2008) olimpia előtt, cipőt sem tudott húzni, végül játszott. Kós példaképe, Cseh László még Athénra (2004) készülve lépett rosszul, a bokája kifordult, a lábközépcsontja eltört, műteni kellett. Ő is rajthoz tudott állni, 400 vegyesen bronzérmet szerzett.

Kós Hubert tehát készül a budapesti rövidpályás világbajnokságra, amelyen a szervezők hétfői tájékoztatása szerint indul a párizsi olimpia legnagyobb úszósztárja, Léon Marchand is, aki négy aranyérmet nyert, az egyiket 200 pillangón Milák Kristófot legyőzve. A francia a hírek szerint Kós jó barátja, ám talány, ő miért nem látogatott ki texasi sportolókkal a hétvégi Formula 1-es futamra. Kós Hubert viszont láthatóan remekül érezte magát – legyen így Budapesten, a Duna Arénában is decemberben!

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000121
2024. október 21. 16:27
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. október 21. 16:18
Gyógyulást Hubi! 🙂🇭🇺🙂
herden100
2024. október 21. 16:15
🙁🙁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!