Csapatkapitányok csapata lett a Liverpool – Szoboszlaival együtt nyolc játékosa húzhatta fel a karszalagot

2024. október 16. 06:02

Úgy tűnik, a Mersey-parti klub csupa vezéregyéniségből áll.

2024. október 16. 06:02
776114064Liverpool's Uruguayan striker #09 Darwin Nunez (L) celebrates scoring the opening goal during the UEFA Europa League round of 16 second leg football match between Liverpool and AC Sparta Praha at Anfield in Liverpool, north west England on March 14, 2024.

Nyitókép: Oli Scarff/AFP

Szoboszlai Dominik 22 évesen lett a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és ez sem volt minden előzmény nélkül, hiszen az utánpótlás-válogatottakban is ő viselte a karszalagot. A magyar klasszisról köztudott, hogy vezéregyéniség – talán épp ezért passzol annyira a Liverpool együttesébe, amelynek már a kezdője is tele van válogatott csapatkapitányokkal. Mohamed Salah az egyiptomi, Andrew Robertson a skót, Wataru Endó a japán, Virgil van Dijk a holland válogatott (és a Liverpool) csapatkapitánya. 

Ezt is ajánljuk a témában

De a többiek között is van olyan, aki viselte már hazája nemzeti együttesének csapatkapitányi karszalagját – ilyen többek közt a brazil Alisson Becker. Pár napja pedig az északír Conor Bradley és a francia Ibrahima Konaté is megkapta ezt az elismerést. Bradley szombaton a fehéroroszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen szerepelt először az északír válogatott csapatkapitányként. Az UEFA által szankcionált fehéroroszok és az északírek mérkőzését Zalaegerszegen rendezték, és 0-0-val ért véget.  

A francia labdarúgó csapatkapitánysága egy kissé bonyolultabb. A Les Bleus Budapesten a Bozsik Arénában 4-1-re győzött Izrael ellen, és a meccsen Kylian Mbappé távollétében Tchouaméni volt a franciák csapatkapitánya, ám amikor őt a meccs végén lecserélték a pár percre Konaté vette át a helyét. Ez volt az első ilyen alkalom, de gyorsan követte ezt a második, mert a hétfőn rendezett Belgium –Franciaország mérkőzésen, Tchouaméni kiállítása miatt megint magára húzhatta a csapatkapitányi karszalagot, így Szoboszlai Dominikkal együtt már 8 csapatkapitány van Liverpool együttesében. 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000115
2024. október 16. 19:50
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!