Balhé a száguldó cirkuszban: Charles Leclerc kiröhögte Verstappenéket Austinban

2024. október 21. 15:47

A Ferrari pilótája ügyesen kihasználta Lando Norris és Max Verstappen kakaskodását a hétvégi Egyesült Államok Nagydíjon.

2024. október 21. 15:47

Nyitókép: Scuderia Ferrari

 

Kettős Ferrari-sikert láthattak a szurkok a Forma–1-es világbajnokság Egyesült Államok Nagydíján vasárnap a texasi Austinban, ahol a 27 éves Charles Leclerc-nek ez az idei harmadik és pályafutása nyolcadik futamgyőzelme volt. A monacói mögött csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára a negyedik vb-címére hajtó Max Verstappen (Red Bull Racing) állhatott fel, miután az őt négy és fél körrel a vége előtt megelőző Lando Norrist (McLaren) öt másodperces időbüntetéssel sújtották, mert szabálytalannak ítélték a manőverét.

A rajtnál a pole pozícióból startolt Norris és a mellőle indult Verstappen azonnal összecsapott egymással a vezetésért, s az első kanyarba egymás mellett fordultak be, kicsivel mindketten szélesebben kanyarodtak a kelleténél, ezt pedig Leclerc kihasználta. A Ferrari monacói versenyzője a negyedik pozícióból startolt, de okosan kihasználta a Norris-Verstappen csatát, a maga javára fordítva kettejük kakaskodását az első kanyar után máris az élre állt, s végül meg is nyerte a Grand Prix-t.

„Tudtam, hogy Lando és Max nagyon agresszív lesz egymással, hiszen a bajnoki címért küzdenek. 

Jól sikerült a rajtom. Láttam, hogy Max befelé megy, ahogy Lando is, és azt mondtam: na, itt a lehetőség, hajrá, s csak a kigyorsításra készültem, amikor elmentem mellettük. Sikerült is kettejük csatájából profitálnom, s amint átvettem a vezetést, onnantól a magam versenyét futhattam. Bár nem gondoltam, de valójában a rajt után egészen sima verseny volt ez számomra. Már a futam első felében igyekeztem kiépíteni a különbséget, ami elég nagy lett. A második etapon pedig csak beosztottam, miközben Carlos volt mögöttem. Az autó ma igazán kiválóan működött, nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a versenyt” – nyilatkozta Leclerc a futam után, aki azért azt is elárulta, kicsit többet várt a Red Bulltól. Ahogyan Max Verstappen is, de a holland annak azért örült, hogy növelte előnyét ezen a hétvégén üldözőjével, Norrisszal szemben.

 A McLarennél egyáltalán nem értenek egyet a pilótájuk büntetésével. 

A brit istálló csapatfőnöke, Andrea Stella és a versenyző is azzal érvelt, hogy a csata közben Verstappen is elhagyta a pályát, ami számára is jogtalan előnyt jelentett.

„Elfogadhatatlan volt, ahogy bírók beavatkoztak kettejük versenyzésébe. Mindkét autó letért a pályáról, mindkét autó előnyre tett tehát szert. Kár érte, mert ez egy dobogónkba került, egy versenyünkbe. Sajnos nincs mit tennünk, az efféle döntések ellen nem lehet fellebbezni. Számunkra a fejezet ezzel le van zárva, és most már a következő versennyel foglalkozunk” – mondta Stella.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. október 21. 17:33
akkor csak így egyszerűen: a retkes kurva anyád baszd meg a ravatalján, mandineres szakmunkás.
herden100
2024. október 21. 16:30
...
sexykitty-5000121
2024. október 21. 16:27
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­e­x­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Poldi bácsi
2024. október 21. 16:14
Melyik része nem érthető? Tejfelnek kell lennie a világbajnoknak, és az FIA azt is csinál belőle, immár másodszor...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!