A Liverpool legendája egyszerre dicséri és bírálja is Szoboszlait

2024. október 26. 18:25

Jamie Carragher szerint a magyar válogatott csapatkapitánya sokat robotol, de több támadójátékot kellene mutatnia a Poolban.

2024. október 26. 18:25
Liverpool FC v AFC Bournemouth - Premier LeagueLiverpool's Dominik Szoboszlai during the Premier League match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, England, on September 21, 2024.

Nyitókép: Steven Halliwell/MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP

 

A hétvégén rangadót játszik Szoboszlai Dominik csapata az angol Premier League-ben. A Liverpool az Arsenal otthonában játszik vasárnap bajnokit. A meccs előtt a Pool legendája, Jamie Carragher elemezte a The Telegraph című lapban korábbi csapata játékát és futballistáit. A ma már tévés szakértőként dolgozó volt focista hangsúlyozta, hogy a Vörösöknek 2022 óta nem sikerült győzniük az Emirates Stadionban, így a csapatnak most minden kulcsjátékosára szüksége lesz a sikerhez.

Carragher természetesen a Pool magyar játékosáról is leírta a véleményét. Szerinte Szoboszlai remekül kezdte a liverpooli karrierjét, az első félévben meggyőző teljesítményt nyújtott, de a szezon második felére némileg visszaesett, amiben a sérülése is közre játszhatott. Úgy látja, az új bajnokságban energikusan játszik, és sokszor végez „piszkos munkát” a pályán. Ezt úgy érthette, hogy sokat robotol, sokat rombol, az ellenfél sok támadását akasztja meg még a középpályán. Ugyanakkor szerinte az igazi támadó középpályásokra jellemző „X-faktor” egyelőre hiányzik a játékából.

„Szoboszlai jelenleg jól teljesít a labda nélküli játékban, az ellenfél játékának megakasztásában és energiát hoz a csapatba, de az asszisztok és a gólok tekintetében eredményesebbnek kell lennie. 

Még nem igazán látjuk, hogy ez a játékának a része-e. Ahhoz képest, hogy 70 millió euróba került, túl sokszor hagyott bennem kívánnivalót maga után. Nem kellene, hogy minden csak a „piszkos munkáról” szóljon nála, amikor van ideje és tere a tizenhatos vonalánál, akkor találja meg a csapattársát vagy lőjön kapura. Ez a 10-es pozíció az egyik legkeresettebb, és többnyire a szupersztároknak, a mérkőzés kimenetelét megváltoztató, eldöntő focistáknak van fenntartva” – írta Carragher.

Ahogy azt a Mandiner korábban megírta, nagyjából így látja a vezetőedző, Arne Slot is Szoboszlai játékát.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ő fontos játékos számunkra, különösen olyankor, amikor nincs nálunk a labda, kiválóan gyakorol nyomást az ellenfelekre. 

Azt hiszem, amin még dolgoznom kell vele, az az, hogy még jobban részt vegyen a gólszerzésben és a gólhelyzetek teremtésében, ha jól emlékszem, az előző idényben három gólt szerzett a bajnokságban. Egy Liverpoolban játszó támadó középpályás esetében ennek a számnak emelkednie kell, de összességében nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy eddig teljesített. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ha egy olyan csapatban játszik, ahol ennyi minőségi csapattárs van körülötte, akkor a végén több gólt is fog szerezni” – véli a holland mester.

PITTSBURGH, PA - JULY 26: Liverpool FC coach Arne Slot talks to midfielder Dominik Szoboszlai (8) during the preseason friendly against Real Betis at Acrisure Stadium on July 26, 2024 in Pittsburgh, Pennsylvania.
Az FC Liverpool vezetőedzője, Arne Slot beszélget Szoboszlai Dominikkal (balra) a Real Betis elleni felkészülési mérkőzésen az Acrisure Stadionban 2024. július 26-án Pittsburghben
Fotó: Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images

A 46 éves Carragher úgy látja, ha a Liverpool, az Arsenal és a Manchester City kezdő tizenegyét hasonlítjuk össze, a riválisoknál több minőségi játékos van a támadó középpályás posztján, mint a Poolban. Hiányzik a Liverpoolból egy Martin Odegaard, Phil Foden vagy Kevin De Bruyne-szerű futballista, aki képes magasabb szintre emelni a csapatot.

A liverpooliak a nyáron érkezett új edző, Arne Slot irányítása alatt az eddigi 12 mérkőzésükből 11-et megnyertek, ami a klub történetének legjobb szezonkezdete. Ám vasárnap az első rangadó vár a Vörösökre a Premier League-ben, ráadásul idegenben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korn
2024. október 26. 19:51
Amit láttam eddig, az új edző őt hívja ki, amikor lehet, megbeszélni a taktikát. Talán nem véletlen.
Expert0418
2024. október 26. 18:35
B U Z I MEDIAWORKS
sexykitty-5000126
2024. október 26. 18:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­­k­­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­s­z­e­x­i­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!