A Fradi-győzelem utóélete: érdemes számolgatni?

2024. október 25. 09:14

Hirtelen továbbjutó pozícióba került a magyar bajnok az Európa-ligában. Mutatjuk, kik lesznek még a Ferencváros ellenfelei.

2024. október 25. 09:14
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csütörtök este megszerezte első pontjait a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában. A Fradi hazai pályán 1–0-ra legyőzte a francia OGC Nice-t az El harmadik fordulójában. A magyar bajnok két vesztes meccs után tudott nyerni, és topligás rivális ellen szerzett értékes három pontot. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a főtáblán először nem kapott gólt az FTC. A találkozót követően a zöld-fehérek vezetőedzője, Pascal Jansen elárulta, a győzelemnek természetesen örül, de azért látta a csapata hibáit is a meccsel kapcsolatban.

„A meccs előtt elmondtam a játékosaimnak, hogy a kemény munka kifizetődik, és ez az eredményen is megmutatkozott. A fiúk betartották a taktikai utasításokat, azt kértem, legyünk bátrak, elöl pedig nagy szerepe volt Vargának és Traorénak, hogy a támadó harmadban tudtuk tartani a labdát és veszélyes szituációkat alakítottunk ki. 

Voltak jó periódusaink, ugyanakkor többször is megnehezítettük a saját dolgunkat, hiszen több százszázalékos ziccerünk volt, amelyeket kihagytunk. 

Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudtunk, főleg egy ilyen komoly ellenféllel szemben. Korábban is volt már jó meccse a csapatnak, de ma minőségi ellenféllel szemben is látszódtak azok az elemek, amelyek tükrözik a filozófiámat labdával és labda nélkül is. A Nice azt játszotta, amire számítottunk, voltak gyengeségeik, amiket ki tudtunk használni. Hatalmas dicséret illeti a fiúkat, mert tényleg végrehajtottuk azt, amit előzetesen szerettünk volna” – nyilatkozta Jansen.

Pascal Jansen, az FTC vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-OGC Nice mérkőzésen
Fotó: Fradi.hu

Természetesen örült a győzelemnek a Fradi csatára, Varga Barnabás is, de azért neki is volt hiányérzete.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben három-négy helyzetet kidolgoztunk, de sajnos csak egyszer sikerült gólt szerezni. 

Nagyon jól játszottunk, és a második játékrészben is irányítani tudtuk a meccset, teljesen rendben volt ez a mai mérkőzés. Sajnos nekem nem sikerült gólt szereznem, de sokkal fontosabb, hogy megszereztük az első pontjainkat, mert szeretnénk ott lenni a továbbjutó csapatok között” – idézte Varga Barnabást a Magyar Nemzet.

A Ferencváros a továbbjutás szempontjából létfontosságú találkozót nyert meg a Nice ellen. Jelentősen javította az esélyeit a tavaszi folytatásra, ugyanis ezzel a győzelemmel jelenleg a tabella, még továbbjutást jelentő 23. helyén áll, s várja a Dinamo Kijev elleni, Hamburgban vívandó összecsapást. 

A Fradinál amúgy úgy számolnak, hogy három mérkőzést kell megnyerni az Európa-liga csoportkörében, hogy továbbjussanak, vagyis benne legyenek a legjobb 24-ben. 

A magyar bajnokra még öt meccs vár az El-ben. Az említett Dinamo Kijev mellett játszik még otthon az FF Malmővel, idegenben a PAOK Szalonikivel és az Eintracht Frankfurttal, végül pedig Jansen volt csapatával, az AZ Alkmaarral hazai pályán zárja a csoportkört.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2024. október 25. 10:00 Szerkesztve
"Hozható" meccsek jönnek. Meglehet a továbbjutás a csoportból, ahogy az elmúlt két évben is meg volt, igaz most más új rendszerben zajlik. Hajrá Fradi !
stavanger
2024. október 25. 09:38
Van esély, de keményen meg kell küzdeni a továbbjutó helyért. Hajrá Fradi!
zakar zoltán béla
2024. október 25. 09:32
"Fradi"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!