„Viccelődtünk rajta az irodában" – nem szégyenkeztek a doppingellenőrök, hogy halott labdarúgókat akartak tesztelni

2024. szeptember 05. 17:22

A norvég menedzser azt hitte, hogy csak szórakozik a doppingellenes ügynökség.

2024. szeptember 05. 17:22

Nyitókép:Fredrik Varfjell / NTB / AFP

Norvégia férfi válogatottját a héten meglátogatta az ország doppingellenes ügynöksége, hogy vizsgálat alá vonják a játékosokat. A vizeletminta leadására kötelezett játékosok listáján szerepelt a Manchester City játékosa, Erling Haaland, valamint de Jorgen Juve és Einar Gundersen is, Norvégia két rekordgóllövője, viszont van ezzel egy kis probléma – egyikük sem él. Juve 1983-ban, Gundersen pedig 1962-ben halt meg. A szokatlan eseményről az ESPN oldalán lehet olvasni.

Stale Solbakken, a norvég válogatott menedzsere így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „Ezeket a neveket olvasták fel, és ez komoly volt. 

Ezért fel kellett hívnunk a norvég doppingellenes szervezetet, és megkérdezni, hogy »Van-e rejtett kamera?«. 

Tehát Einar Gundersent és Jorgen Juvét behívták. Kicsit késő volt. Mindkettőjük tesztje negatív lett” – tette hozzá cinikusan a menedzser. Solbakken szerint az ügynökségnél valószínűleg fogták a legjobbak listáját, és hozzáadtak néhány nevet. Míg Haaland és Larsen a csapattal volt, addig a 21 éves Bobb nem volt ott a keretben, mivel három hónapig sérült volt lábtörés miatt. Ami pedig Gundersent és a Juvét illeti, helyük a norvég futballtörténelemben biztos. Juve 1928 és 1937 között 33 gólt szerzett Norvégiának, míg Gundersen 1917 és 1928 között 26 gólt lőtt.

„Nehéz megmondani, mi történt, de általában jobban eltaláljuk a célt” – nyilatkozta a norvég doppingellenes szervezet (ADNO) kommunikációs igazgatója, Halvor Byfuglien. „Most már csak annyit tehetünk, hogy elismerjük, hogy tévedtünk. Ma még viccelődhetünk ezen az irodában, aztán a továbbiakban felülvizsgálhatjuk a rutinunkat” – tette hozzá.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. szeptember 05. 18:20
Ezek után hogy lehet komolyan venni az egészet? A minták nyilvántartása is így megy? Nem kevernek közéjük néhány erőemelőt vagy pankrátort?
eljolesz
2024. szeptember 05. 18:02
Szerintem örülhetnek a norvég válogatottnál, hogy a doppingellenes szervezet nem tiltotta el őket mintaadás hiánya miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!