Újra van magyar játékos az NBA-ben

2024. szeptember 05. 07:23

Valerio-Bodon előtt eddig egyetlen magyar játékos, Dávid Kornél szerepelt az NBA-ban, aki a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons csapataiban is megfordult.

2024. szeptember 05. 07:23
null

Nyitókép: Adam Pantozzi / AFP

Az NBA holnapján jelent meg a hír, miszerint a Los Angeles Lakers szerződtette a magyar származású Vincent Valerio-Bodont. A portál kiemelte, hogy a megállapodás pénzügyi részleteit egyelőre hozták nyilvánosságra.

A 23 éves magyar válogatott játékos az előző szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára a Lakers fiókcsapatában, a South Bay Lakersben.

Átlagosan 18,3 percet játszott, ez idő alatt 6,0 pontot, 2,4 lepattanót, 1,3 gólpasszt és 1,2 blokkot szerzett meccsenként. Legjobb teljesítménye 19 pont volt, amit a Santa Cruz ellen dobott. A dominikai születésű, a Honvéd akadémiáján nevelkedett kosárlabdázó idén a Lakers nyári ligás csapatában is lehetőséget kapott, ahol négy mérkőzésen átlagosan 4,5 pontot, 4,0 lepattanót és 1,3 gólpasszt jegyzett.

 Valerio-Bodon előtt eddig egyetlen magyar játékos, Dávid Kornél szerepelt az NBA-ban, aki a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons csapataiban is megfordult.

***

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. szeptember 05. 09:53
Totálisan félrevezető a cikk. Vincent pont ugyanolyan Exhibit 10 szerződést kapott, mint tavaly. E fölött van még a two-way contract és ott vannak a frissen draftolt játékosok is. Jelenleg a tápláléklánc legalján van. Egy NBA csapatban 15 játékos van alapból és ehhez jöhet még hozzá 3 two-way szerződéses kosaras, összesen 18 fő.
lauderstenonis-2
2024. szeptember 05. 09:29
Hajrá! Csak a végén ne G-League vagy garbage time legyen belőle.
Reszelő Aladár
2024. szeptember 05. 08:55
Meglátjuk, hogy ez tényleg pályára lépést jelent-e az NBA-ben, vagy megint valami farmliga lesz belőle. Nagy hiátusa ez a hazai kosárlabdának és jégkorongnak, hogy Dávid Kornél óta egyetlen NBA játékosunk sem volt, NHL-es aki jégre is lépett volna tétmeccsen még egy sem.
dimaggio
2024. szeptember 05. 07:54
Örömteli .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!