Triatlon: Lehmann Csongor Európa-bajnok

2024. szeptember 21. 20:21

Lehmann Csongor nagyszerű versenyzéssel, erejét remekül beosztva aranyérmet nyert szombaton a triatlon Európa-bajnokságon, a franciaországi Vichyben.

2024. szeptember 21. 20:21
LEHMANN Csongor

Nyitókép: MTI/Vajda János

Lehmann Csongor nagyszerű versenyzéssel, erejét remekül beosztva aranyérmet nyert szombaton a triatlon Európa-bajnokságon, a franciaországi Vichyben.

Az olimpiai versenytávon – melyen 1,5 kilométer úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás várt a versenyzőkre – négy magyar volt érdekelt a férfiak mezőnyében.

Kiss Gergely hetedik, Dévay Zsombor 20., Dobi Gergő 26. lett. Az első szakaszt követően a kerékpározásra egy ötfős csoport elhúzott, de a következő hetesben ott volt Lehmann és Kiss is. Ez a társaság csakhamar felzárkózott, majd további két triatlonos – az egyik Dévay volt – csatlakozott hozzájuk. A futás elejénél némileg szétzilálódott az élcsoport, Lehmann diktálta a tempót és Kiss is ott volt az első nyolcasban. 

Aztán érkeztek a lemaradók, de Dévay nem tudott visszazárkózni. Az élen haladók fokozták a tempót, többen leszakadtak. Kiss sokáig bírta, amikor viszont már csak heten voltak, ő is leszakadt. Lehmann viszont nagyon is jól bírta a tempót, a végére a francia Yanis Seguinnel és a norvég Casper Stornesszal hárman maradtak, a hosszú hajrát nyitó magyar aztán két utolsó riválisát is leszakította.

(MTI)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. szeptember 21. 21:02
Gratulálok, kedves Csongor! Hajrá magyarok!
Takagi
2024. szeptember 21. 20:35
Gratulálok!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 20:23
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!