Rossz átadása után került hátrányba a Ferencváros – így értékelte a mérkőzést a zöld-fehérek játékosa

2024. szeptember 26. 09:38

Szalai Gábor csak amiatt lehetett boldog, hogy a kezdőcsapatba nevezte őt Pascal Jansen az Anderlecht ellen.

2024. szeptember 26. 09:38

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem is kérdés, ennél minden fradista jobb kezdésre számított. A Ferencváros labdarúgócsapata közepes játékkal és vereséggel mutatkozott be az Európa-liga főtábláján. A magyar bajnok szerda este 2–1-re kikapott az Anderlecht otthonában. A mérkőzés hajrában a zöld-fehérek kétgólos hazai vezetésnél emberelőnyben játszottak, s Pascal Jansen vezetőedző ennek kihasználatlanságát is kiemelte, mint hibát. A kezdőcsapatba nevezett Szalai Gábor hálás a lehetőségért és élvezte az Európa-liga légkörét, de az eredménnyel és saját teljesítményével nem volt elégedett, s ő is egy hibáról beszélt a meccs után az M4 Sportnak.

„Nem túl pozitívan jöttem le a pályáról. Voltak jó momentumaink, de 

az első gólnál volt egy rossz passzom, átadásom, ami után hátrányba kerültünk. Márpedig az ilyen csapatok ellen ez nem fér bele. 

Hibáztam, ezért vállalom a felelősséget” – mondta önkritikusan a fiatal futballista. Ezen hibát követően szerzett vezetést a brüsszeli lila-fehér csapat. Magát a gólt úgy látta a kapuból Dibusz Dénes, hogy nem látta, mármint a lövést, ezért nem is tudott időben reagálni.

„Sajnos pont takarásban volt Yari Verschaeren, amikor elrúgta a labdát, így nem sikerült kivédenem a lövését. Talán, ha tisztán látom, akkor fogom a labdát” – árulta el a Fradi válogatott kapusa, aki szerint az első 45 perc kiegyenlített mérkőzést hozott, az 50-60. perc között kezdődtek el a hibák.

„Mintha elfáradt volna a csapat és leült a koncentráció, sajnos a hazaiak ezt kihasználták. A mérkőzés végén vissza tudtunk jönni a meccsbe, de nem sikerült pontot szerezni. 

A szépítő gól és a kiállítás ellenére sem éreztem úgy, hogy közel álltunk volna az egyenlítéshez, ha nemcsak 55-60 percig leszünk képesek a jó teljesítményre, jönnek majd a pontszerzések”

 – véli a Ferencváros csapatkapitánya.

Az FTC holland edzőjének, Pascal Jansennek ez volt a második veresége a zöld-fehérek kispadján a Midtjylland elleni BL-selejtező után. 

„Rövid idő alatt két gólt kaptunk. Az első találat meglepett, mert elvesztettük a labdát középen, elég sok védőnk volt, mégis lőttek egy könnyű gólt. Ez a találat majdnem olyan volt, mint a Midtjylland elleni, egy kis hiba és azonnal megváltozik a játék dinamikája és már nekünk kellett rohannunk az eredmény után. Sajnos a csapat nem volt elég agresszív a végső fázisban” – mondta Jansen.

A Fradi az Anderlecht után hazai pályán fogadja az angol Tottenham Hotspurt a jövő héten, október 3-án az Európa-liga 2. fordulójában. De ezelőtt még vár egy rangadó a hétvégén a bajnokcsapatra a Puskás Akadémia ellen az Üllői úton.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katedralista1957
2024. szeptember 26. 20:50
Szánalmas játék, eladott labdáűkkal, gyávasággal, a focihoz szükséges képzettség hoiányáva- Kár tagadni, ez egy szmpla csapat a sok idegennel, csekély ambícióval. Aki tehetséges volt azt eladték, aki tehetségtelen, azt megőrizték. Rengeteg ostoba szabálytalansággal, ami a játéktudás hiányát mutatja. Ha a kezüket a testükre kötözmékl eredményesebb lenne a játék, mert a cselgáncs helyett a labdarúgásra figyelnének. Semmit nem fognak ezzel elérni.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:33
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­p­u­­­n­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
kodszurkalo-0
2024. szeptember 26. 11:58
Money, money, money... (Erről szól a mai Fradi focicsapat, csak erről, olyan is.)
chief Bromden
2024. szeptember 26. 11:37
Gyanítom papírforma eredményeket fog szállítani a Fradika. Reméljük lesz egy-két meglepi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!