Rapport Richárd: diadalmas visszatérés két év után!

2024. szeptember 13. 09:06

Miután az első fordulóban 100 százalékos teljesítményt nyújtott mind a hat magyar csapat, a második fordulóban is folytatódott a nyerő széria.

2024. szeptember 13. 09:06
RAPPORT Richárd

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

A sakkolimpia rendezőjeként Magyarország három férfi és három női csapatot indíthatott. Mint arról a Mandiner is beszámolt, az első fordulóban hat fölényes győzelmet arattunk (a férfiaknál A-csapatunk Salvadort, B-csapatunk Hongkongot, míg C-csapatunk Guyanát verte 4:0-ra, a hölgyeknél Puerto Rico – 4:0 –, Mozambik – 4:0 – és Kuvait – 3:1 – sem jelentett akadályt), a második nap is többségében magabiztos győzelmeknek örülhettünk.

Ezt is ajánljuk a témában

A BOK-csarnokban zajló eseményen, a 2. fordulóban, a legerősebb férfi csapatunkban

 Lékó Péter helyett ezúttal Rapport Richárd kapott lehetőséget. A válogatottba két év után visszatérő klasszisunk Peru ellen győzelemmel tért vissza, 

végül 3,5:0,5-re győztünk, a második csapatunk Skóciát verte (3:1), a harmadik egységünk viszont kikapott Lengyelországtól (1:3).

SCHMIDT Ádám; RAPPORT Richárd; LÉKÓ Péter; POLYÁNSZKY Zoltán
Rapport Richárd és Lékó Péter (középen) visszatérésének bejelentése a közelmúlt szenzációja volt! Fotó: Mandiner/Vámos Tamás (archív)

A hölgyeknél sem volt teljes siker a második kör. A leglényegesebb, hogy első csapatunk Ecuadort 3,5:0,5-re verte, második csapatunknak sem jelentett akadályt Izland legyőzése (3,5:0,5), ám a harmadik számú női együttesünk nem tudta borítani a papírformát, Spanyolország ellen egy 4:0-s vereségbe szaladt bele.  

Kíváncsian várjuk a folytatást, a svájci rendszerű sakkolimpián egyébként 11 fordulóra kerül sor, az esemény jövő hét vasárnap zárul. 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2024. szeptember 13. 10:28
Gratulálok! További sok sikert!
haxima
2024. szeptember 13. 09:58
Ez most nem román? Maradjon ott
herden100
2024. szeptember 13. 09:43
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
röviden
2024. szeptember 13. 09:35
Bele-belenézek a partikba, de azért folyamatosan kicsit unalmas lenne. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!