Milák, Kós, Cseh! Itt a magyar úszó Grand Slam (VIDEÓ)

2024. szeptember 03. 04:40

Az év végi budapesti rövidpályás világbajnoksággal lesz teljes a kollekció. A sportág vérkeringésébe három év után visszatér Cseh László. Elindult a jegyértékesítés, jótékonysági akció keretében 2024 gyerek ingyen látogathat ki a Duna Arénába, ahová szeretettel várják Milák Kristófot is.

2024. szeptember 03. 04:40
null

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

***

Hétfőhöz képest kereken 100 nap múlva, december 10-én megkezdődik az idei esztendő utolsó nagy úszóversenye, a rövidpályás világbajnokság. A hatnapos viadal házigazdája Budapest, erről már 2017-ben döntött a nemzetközi szövetség. Éppen akkor, amikor hazánk és fővárosunk beugróként megrendezte Mexikó helyett a nagymedencés úszást és a vízilabdát is magába foglaló vizes világbajnokságot. Az idei eseménnyel bezárul a kör, Magyarország rövid idő alatt minden nagy úszóviadalnak otthont ad. Ahogy teniszben a Grand Slamet, a négy legnagyobb viadalt megnyeri egy versenyző, úgy a Magyar Úszó Szövetség „mindent visz”. Azaz vendégül látja a World Aquatics (korábban FINA) legjelentősebb eseményeit: a vizes világbajnokságot, a junior úszó világbajnokságot, az úszó Világkupát és most a rövidpályás úszó világbajnokságot.

Múlt és jelen

Csak a MÚSZ jelenlegi csapatának ez lesz a tizenkettedik világversenye, amit együtt szervezünk. Más országok évtizedek alatt jutnak el idáig, ha eljutnak egyáltalán. 

A vizes Grand Slam elérése hatalmas teljesítmény, de hadd mondjam azt, hogy ez az egész ország és az egész úszósport sikere és büszkesége. Azért nyerhettük el és szervezhettük meg ezeket az eseményeket, mert Magyarországnak egészen különleges viszonya van a sporthoz.

 Ebben benne van a magyar úszósport fantasztikus múltja és jelene, benne van a kormányzat sport iránti szilárd elkötelezettsége, a szurkolók által teremtett, mindenkit magával ragadó hangulat, a világ legjobb uszodakomplexuma, a Duna Aréna, és benne van a szervezőcsapat elkötelezettsége. Mi minden egyes alkalommal igyekszünk még magasabbra állítani a mércét, de bizonyosan sosem adni alább annál a színvonalnál, amelynek köszönhetően a különböző világbajnokságok után rendszeresen azt hallhattuk: ez volt minden idők legjobb eseménye” – fogalmazott a Duna Arénában Wladár Sándor úszóelnök.

Közönségkedvenc arc 

Óriásit nevet sikerült megnyerni az esemény népszerűsítésére: Cseh László lett a vb nemzetközi nagykövete lehet. A 2021-ben visszavonult klasszis olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok volt, rövidpályán is remekelt, 19-szeres Európa-bajnok, de világbajnokságokról is vannak érmei, ötször döntött világrekordot.

Mindig különleges érzés hazai pályán versenyezni. Nekem először 2006-ban adatott meg a Margitszigeten, aztán még többször is. Utoljára, legalábbis nézők előtt, a 2017-es világbajnokságon, ami pályafutásom egyik meghatározó élménye volt. Óriási lökést ad a versenyzőknek az a hangulat, ami a Duna Arénában fogad minket, ez még a külföldieknek is élmény, rólunk nem is beszélve.

Élményt adnak

A vb-szervezőbizottsága bejelentette, elkezdődött a jegyértékesítés. A délelőtti előfutamokra már 1200 Forinttól lehet belépőt váltani, az esti döntőkre a legdrágább is 12 ezer. A labdarúgó-válogatott szeptember 10-i, Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre 7500-ról indult az eladás szintén hétfőn, de pillanatok alatt elfogyott a kapu mögötti helyekre szóló árkategória kínálata. Immár a 13 ezres a legolcsóbb... Az úszó világbajnokság házigazdái összesen 2024 darab tiszteletjegyet biztosítanak gyerekek számára a hétköznapi előfutamokra.

A magyar csapatot majd a november eleji országos bajnokság után hirdetik ki. Jó esély van arra, hogy friss olimpiai bajnokaink (Milák Kristóf és Kós Hubert) is rajtkőre álljanak a hazai világbajnokságon... 

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. szeptember 03. 09:53
Már megijedtem, olvasva a címet, hogy Cseh Laci is bohócok akar magából csinálni, mert elindul valamelyik számban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!