Kiderült, hova kell utazniuk a fradistáknak a Dinamo Kijev elleni meccsre

2024. szeptember 02. 14:54

Az Európa-ligában érdekelt ukrán labdarúgócsapat hazájától távol fogadja a zöld-fehéreket a nemzetközi kupában.

2024. szeptember 02. 14:54
FERENCVÁROSI TC

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Európa-liga 2024–25-ös szezonjának főtáblás mérkőzéseit pénteken sorsolták ki, a Bajnokok Ligájából átsorolt Ferencváros többek között a Dinamo Kijevet is megkapta ellenfélként. Az viszont sokáig kérdés volt, hogy hol rendezhetik meg a két csapat összecsapását, amelyen az ukránok a pályaválasztók. Az orosz-ukrán háború miatt az biztos volt, hogy nem Kijevben lesz a meccs. A Dinamo a 2022-23-as szezonban a lengyelországi Lódzban és Krakkóban, a tavalyi idényben Bukarestben játszotta az európai kupameccseit pályaválasztóként, a mostani szezon Bajnokok Ligája-selejtezőiben pedig Lublinban fogadta az ellenfeleit. Ezek után arra lehetett számítani, hogy az Európa-liga-főtáblán is Lengyelországban kerül sor az ukrán csapat "hazai" meccseire, ám az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos oldalán most arról számolt be, hogy 

a németországi Hamburgban található Volksparkstadion lesz a kijeviek otthona. 

Ez azt jelenti, hogy pályaválasztóként a négy El-meccsét, köztük a Ferencváros ellenit is az észak-németországi városban vívja a Dinamo Kijev – írja az Origo.

A Fradi a második idegenbeli meccsét játssza az ukránok ellen Hamburgban, november 7-én 21 órától. A zöld-fehérek ezenkívül a belga Anderlecht, a görög PAOK Szaloniki és a német Eintracht Frankfurt otthonába látogatnak majd, míg Budapesten, a Groupama Arénában sorrendben az angol Tottenham, a francia Nice, a svéd Malmö és a holland AZ Alkmaar csapatát fogadják. Az ukránok az FTC-t megelőzően a Lazióval (szeptember 25.), azt követően pedig a Viktoria Plzen (november 28.), valamint a rigai RFS (január 30.) együttesével találkoznak házigazdaként az El-ben.

A Ferencváros az első fordulóban, szeptember 25-én az Anderlecht vendége lesz Brüsszelben.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2024. szeptember 02. 16:39
ez akkor lenne hír ha Moszkvában rendeznék a meccset
masikhozzaszolo
2024. szeptember 02. 15:54
Mintha olvastam volna, hogy a kijevi dinamót kidobták a méhtelepre. Egy orosz beavatkozás nyomán.
files32
2024. szeptember 02. 15:48
Szerintem a BEK, KEK UEFA rendszer jobb volt, de ez egyéni vélemény.
véna
2024. szeptember 02. 15:29
Hadd nőjön az az ökolábnyom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!