Évek óta legyőzhetetlen a magyar versenyző az Európa-bajnokságban

2024. szeptember 29. 16:07

Zsinórban negyedszer, összesen már hatodszor nyerte meg a kamion Eb-t Kiss Norbert.

2024. szeptember 29. 16:07

Nyitókép: Bóta Márta/Révész Racing

 

A hétvégén Le Mans-ban folytatódott a kamion Európa-bajnokság. Az ötszörös Európa-bajnok, Kiss Norbert 69 pontos előnnyel várhatta a viadalt, és ezúttal is nagyon gyors volt az időmérőn, amelyen a legjobb időt autózta. Nem volt egyszerű dolguk a versenyzőknek, mert szombaton előbb eleredt az eső, és erős szél is fújt, de a kvalifikációt már napsütésben tartották. A Révész Racing pilótája szombaton szezonbeli 16. győzelmét aratta az első futamon. A fordított rajtrácsos második viadalon a 8. helyről indulhatott a címvédő, és a 4. helyen ért célba.

„Minden jól alakult szombaton. A csapat remekül dolgozott, sikerült megszerezni az első rajthelyet, ami nagyon fontos volt, bár nem ekkor futottam a leggyorsabb körömet, mert kicsit mozgott az autó hátulja, és azzal küzdöttem. A futam során jól sikerült a rajt, majd az első kanyarkombináció is, és végül biztosan nyertünk. Egy újabb lépést tettünk céljaink elérése felé” – mondta még szombaton Kiss.

A vasárnapi folytatásban az élről rajtolva, végig vezetve, az összetett pontversenyben egyedüli riválisát, a másodikként célba érő német Jochen Hahnt is megelőzve győzött ismét a magyar pilóta Le Mans-ban – írja az MTI. 

Kiss Norbert sorozatban negyedszer, összességében hatodszor nyerte meg az Európa-bajnokságot, 

mivel ezzel a sikerrel akkora előnyre tett szert az összetettben, amelyet már nem lehet behozni a hátralévő futamokon. A magyar autóversenyző 2014, 2015, 2021, 2022 és 2023 után győzött ismét, ezzel utolérte a hat elsőségével eddig egyedüli rekorder Hahnt.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. szeptember 29. 18:30
Gratulálok!!!!
Takagi
2024. szeptember 29. 17:23
Full profi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!