Brüsszel nem tudta garantálni a biztonságot, Magyarország megint megoldotta

2024. szeptember 10. 06:10

Budapesten a 2021-es Eb-győztes: rangos Nemzetek Ligája-találkozónak adott otthont a kispesti Bozsik Aréna.

2024. szeptember 10. 06:10
null
Szabó Péter

Fotó: a szerző felvételei

Izrael labdarúgó-válogatottja az utóbbi időben hazajár Magyarországra. A gárda ráadásul keresztül-kasul belakta hazánkat, múlt pénteken Debrecenben idegenben játszott, hétfő este Budapesten már hazai pályán. Előbbi alkalommal a nemzetközi klasszisoktól hemzsegő belga válogatott volt a pályaválasztó a Nemzetek Ligájában. Az A-Ligája nyitókörében a hajdúsági városban adott egymásnak randevút a két együttes, miután Brüsszel egészen szürreális módon nem tudta garantálni az izraeliek biztonságát. Igen, az EU és a NATO központjának otthont adó nyugat-európai fővárosról van szó...

Nos, hétfő este Izrael tehát a kispesti Bozsik Arénában fogadta a 2021-es Európa-bajnok olasz válogatottat. Az egész nap szemerkélő eső a kezdésre szakadni kezdett, ennek ellenére szépen kígyóztak a sorok a beléptetésnél – mondjuk ehhez az is hozzájárul, hogy 20 méteren belül kétszer is át kellett lépni egy biztonsági átvilágításon.

A kamerákkal szemközti, hosszanti oldal ugyan le volt zárva, a kispadok mögötti lelátó azonban szépen megtelt izraeli szurkolókkal. Egyikük úgy fogalmazott stábunknak, hogy azért érkezett a párjával hazánkba, mert imádja a futballt, kiváltképp a nemzeti csapatot, de igazán Budapest nyűgözte le. Egyik társa hozzátette: bő egy éve a magyar főváros az otthona, amely teljesen rabul ejtette, hosszabb távra tervez nálunk, de nem csak a civil életéről, hanem a sportághoz fűződő viszonyáról is megosztott néhány gondolatot.

A labdarúgás a szívem csücske, ez az a meccs, amelyet mindenképp látni kell!”

– fogalmazott a mindenre elszánt drukker.

A „hazai” meccseikért is nagy utat tesznek meg az izraeli fociszurkolók

Az egyik kapu mögött kaptak helyet az olasz szurkolók, akik az izraeli himnuszt szórványos füttyszóval fogadták, néhányan hátat is fordítottak a pályának, és a meccsen sem zavartak sok vizet. Időszakonként felharsant egy-egy kósza rigmus, de alapvetően a rájuk nem jellemző visszafogottsággal tekintették meg a találkozót. Szemben velük ültek a semlegesek, akik között rengeteg magyar is helyet foglalt, találkoztunk Juventus és Milan-melegítős szurkolóval is. A hangosbemondó egyébként 2090 szurkolóról tájékoztatott.

Mint ismert, pénteken egy franciák elleni 3–1-es párizsi sikerrel nyitották az NL-sorozatot az olaszok, míg Izrael a belgáktól kapott ki 3–1-re Debrecenben.

A kispesti lelátó VIP-részlegén feltűnt egy izraeli zászlóval Sallói István is, aki aktív pályafutása során évekig légióskodott a közel-keleti országban, illetve a Fradi-vezetés is tiszteletét tette Pascal Jansen vezetőedző és Leandro is a helyszínen tekintette meg a találkozót, a Liverpool friss igazolása, Federico Chiesa azonban sérülése miatt igazoltan távol maradt. Jó volt látni, ahogy az egyik olasz stábtag lelkesen szorongatott egy hatalmas Rubik-kockát, amelyet ajándékba szánt a családjának.

A találkozó minden atrocitás nélkül zajlott, a legidegesebb még az első félidő közepén Luciano Spalletti volt, aki folyamatosan adta az utasításokat az oldalvonal mellől, egy alkalommal azonban annyira kihozta a sodrából egy játékosa, hogy a hozzápattanó labdát olyan erővel vágta a földhöz, hogy az egészen a lelátóig pattant.

A 67. percben eljött Abu Fani pillanata is, a ferencvárosi középpályás ekkor lépett pályára csereként, és igazi játékmesterként igyekezett kiszolgálni a társakat, az olaszok ellen azonban nem volt könnyű dolga a mezőnyben.

Az izraeli szépítés viszont a Fradi-légiósnak köszönhető, a rendes játékidő utolsó percében bevette a PSG-kapus, Gianluigi Donnarumma kapuját!

A kiemelkedő tudású világsztárok tömkelegéből való válogatás ezúttal nem okoz fejfájást az olasz kapitánynak. Hol van már a Buffon-Cannavaro-Nesta-Gattuso-Pirlo-Del Piero-Inzaghi fémjelezte aranygeneráció? Ezúttal inkább szürke eminenciásokból áll a nemzeti csapat, de a győzelemért járó három pontot így is magabiztosan gyűjtötték be az olaszok, 2–1-re nyertek, és hat ponttal vezetik az NL-csoportjukat.

Budapest tehát ismét megoldotta, sőt, mi több, jelesre vizsgázott sportesemény-rendezésből, miközben a sajtótribünön helyet foglaló izraeli újságírók a Mandiner kérdésére hangot adtak értetlenségüknek, mondván, milyen világban élünk, hogy Nyugat-Európa egyik fővárosában nem tudják garantálni egy futballválogatottjuk és szurkolói biztonságát?! Az egyik Londonban élő kolléga azt is hozzátette, amit látunk, kizárólag a brüsszeli vezetés Izrael-ellenes politikájának köszönhető.

Ősszel mindenesetre többször is számíthatnak Magyarországra a békés sportbarátok: októberben Franciaország, míg novemberben Belgium látogat a kispesti stadionba...

Bozsik Aréna 2024: a hőskor kispesti legendái és a jelenkor izraeli kedvencei egy képen

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. szeptember 10. 21:19
Javaslom alexandrosz címének kinyomozását a Moszad számára. Vagy ők fizetik?
gekk
2024. szeptember 10. 15:42
Na, mit makognak most orbit fotelnáci hordáii, amik itt tobzódnak a mandin.
csapláros
2024. szeptember 10. 10:21
Tasi János 2024. szeptember 10. 06:35 ..."mért "újítják fel" az összes kazár stadiont egyszerre? Mert azt feltételezni sem merné senki, hogy koncentrációs táborokként üzemeltetik őket, mint valami véreskezű szemét nácik!"... Pedig 2006-2010 között a világ ÖSSZES liberális (liberálnáci) újságja, Bécstől, az amcsi Népszaván át Új-Zélandig teli volt Vásárhelyi Nagy Mária, Konrád Gyuri és a Solti rikoltozásával, hogy Orbán, mint a Horthy rendszer, leendő újjáépítője milyen gettókat is fog a zsidóknak építeni a Nagy-Alföldön ! Ehhez képest, Brüsszel elég gazdag, hogy ne fájjon neki a zsidó meccsek hozadéka, az idegenforgalmi bevételek (focisták, külföldi szurkolók), és hogy ezzel is tovább terjedjen Budapest jó hírneve a nemzetközi turizmusban. A statisztika azt mutatja, hogy szerencsére nem kell attól tartani hogy egy jelentősebb zsidó invázió érhetné az országot. 23 év alatt is mindössze 6100 fő költözött be Izraelből és inkább csökkenő, mint növekvő számban.
billysparks
2024. szeptember 10. 09:31
Ha bebuszoztatunk néhány ezer migráncsot Prüsszelbe, akkor biztonság lesz és meg lehet rendezni egy meccset. A belgákkal van baj. Vademberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!