Az angol Premier League-ből igazolt futballistát a Diósgyőr

2024. szeptember 23. 15:42

Ír korosztályos válogatott is volt a Brentford fiatal hátvédje.

2024. szeptember 23. 15:42

Nyitókép: dvtk.eu

Ritkán fordul elő a magyar NB I-ben, hogy Angliából, pláne a Premier League-ből hozzánk igazoljon egy labdarúgó. Általában a magyar játékosokkal szokott ez megesni, akik már kint nem kellenek. Most azonban nem ez a helyzet. Az ír korosztályos válogatott Valentino Adedokun az angol Premier Leauge-ben szereplő Brentford kölcsönjátékosaként érkezett a Diósgyőrhöz, amely egy éves szerződést kötött vele. A 21 éves bal oldali védő Írországban született nigériai szülők gyermekeként, 17 évesen debütált a felnőttek között a Dundalkban, nem sokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott a Konferencia-liga selejtezőjében, ezt követően igazolta le a Brentford akadémiája. A ranglétrát végigjárva az előző idényben már az első csapat keretében volt, 

többször leült PL-meccsen a londoniak kispadjára is, de bemutatkoznia még nem sikerült a világ legerősebb bajnokságában. 

Azonban a B-csapatban olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben ő viselte a csapatkapitányi karszalagot – írja a dvtk.eu.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DVTK-ban szerepelek ebben a bajnokságban. Korábban csak a nemzetközi kupákban láttam magyar csapatokat, amelyek jó benyomást tettek rám, így azt gondolom, az NB I versenyképes bajnokság, és a karrierem szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év. Balhátvédként természetesen a védekezés az elsődleges feladatom, de szeretem kivenni a részem a támadásokból, előre menni, és ha lehetőség adódik, akkor gólpasszt adni, vagy akár gólt is lőni. A Paks elleni idénynyitót a helyszínen láttam, ahol a csapattársak is jó benyomást tettek rám. Úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes a társaságukban. 

Izgatottan várom az első mérkőzést, mert már ízelítőt kaptam a diósgyőri meccsek atmoszférájából. 

Az ultrák nagyon hangosan szurkoltak, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, ilyen körülmények között szeretnék játszani” – mondta Valentino Adedokun. A 176 centiméteres hátvéd a 33-as számú mezben fog játszani a Diósgyőrben.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 18:10
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­x­­i­­ ­p­­u­­n­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
hernadvolgyi-2
2024. szeptember 23. 18:05
Hajrá DIÓSGYŐR!
csapláros
2024. szeptember 23. 17:56 Szerkesztve
alexandrosz-2 2024. szeptember 23. 17:39 • ..."Passzol a brancsba a majom. "Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!" - hazudta a sok zsideszes patkány, élükön a csuti cigány gecivel!"... Látszik, hogy elvette a te kenyeredet is...Ja, nem, különben nem tudnál itt TROLLKODNI a napi betevő csirkefarhátadért... Kac-kac. A fasznak nem dörömbölsz a DVTK-nál, hogy te sokkal jobban rúgod a bőrt ???
alexandrosz-2
2024. szeptember 23. 17:39 Szerkesztve
Passzol a brancsba a majom. "Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!" - hazudta a sok zsideszes patkány, élükön a csuti cigány gecivel! De a cionista zsideszes bandájuknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!