Megfogadja Guardiola tanácsát a magyar tehetség, a zseniális edző igen bátorító tippel látta el

2024. szeptember 10. 12:19

A Manchester City labdarúgója, Michael Okeke szép jövő előtt áll: meredeken ível felfelé a karrierje a szigetországban. Elmondta, miért Magyarországot választotta, s mit szeretne elérni egyszer a felnőttválogatottal.

2024. szeptember 10. 12:19
null
Szabó Péter

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

***

Pokoli nehéz találkozó vár a Szélesi Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatottra: kedden délután a spanyol korosztályos együttest fogadják a mieink a kecskeméti Eb-selejtezőn. A mérkőzésnek azért van kiemelt jelentősége a veretlen csoportelső ellen, mert egy bravúrral tudnánk a leginkább életben tartani a kontinenstornára való kijutásunk esélyeit.

Kulcsmérkőzés következik, ehhez pedig jó formában lévő kulcsjátékosokra van szüksége a szakmai stábnak. Éppen ezért örömteli, hogy a gárda keretében egyre többen pallérozódnak nívós bajnokságok élcsapatainál. Mint ismert, Hegyi Krisztián a skót élvonalbeli Motherwell játékosa, Komáromi György a minap írt alá a szlovén Mariborhoz, Vancsa Zalán a múlt héten igazolt a belga élvonalban szereplő Genthez, Lisztes Krisztián nyáron tette át a székhelyét az Eintracht Frankfurthoz, és akkor még nem beszéltünk Michael Okekéről, aki a Manchester Citynél edz – nem egyszer a Pep Guardiola vezette felnőttekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar tehetséget még négy évig köti a szerződése a kopasz sztáredző együtteséhez, ami jelzi, milyen komolyan számolnak vele a Premier League címvédőjénél. Az U21-es válogatottban bemutatkozó belső középpályás a Mandiner kérdésére arról is mesélt, milyen tanáccsal látta el a katalán szakember az egyik foglalkozás alkalmával.

„Bízom benne, hogy hamarosan eljön az én időm Manchesterben. Többször edzettem már a felnőttekkel, remélem, hamarosan lehetőséget kapok a nagyok között.

Pep Guardiola letette a névjegyét Angliában, érdemes megfogadni a tanácsait.

Nekünk fiataloknak azt tanácsolta, hogy adjuk önmagunkat, legyünk magabiztosak és csináljuk, amit tudunk. Ennek szellemében tréningezek a társaimmal” – fogalmazott Okeke.

A magyar édesanyától és nigériai édesapától származó belső középpályás az elmúlt nyáron kötött profi szerződést Manchesterben, eddig az utánpótlásban számítottak rá, hamarosan azonban eljöhet a nagy pillanata. Előbb viszont az U21-esek között sikerült debütálnia magyar címeres mezben.

„Nagyszerű érzés volt bemutatkozni a korosztályban, örülök, hogy pályára léphettem a címeres mezben, régóta vártam ezt a pillanatot. Azt azonban sajnálom, hogy kikaptunk a szlovákoktól, jobb lett volna nyerni, de elkövettünk néhány súlyos hibát, amelyeket megbüntetett az ellenfél. Ilyeneket már nem szabad a spanyolok ellen, mert ők még inkább kíméletlenek lesznek” – hangsúlyozta a tehetség.

Mint ismert, a manchesteri születésű játékos családja néhány évvel ezelőtt maga jelentkezett, hogy szívesen lenne magyar válogatott a tehetséges középpályás. Nos, az álom valóra vált.

„Otthon érzem magam Magyarországon, hatalmas megtiszteltetés ezt az országot képviselni a pályán. A döntés egyáltalán nem volt nehéz a részemről, hiszen édesanyám révén erősen kötődöm Magyarországhoz. Természetesen minden játékos arról álmodik, hogy világbajnokságon szerepelhessen, én azért dolgozom, hogy mindezt a magyar színekben tehessem meg” – tekintett előre Okeke.

Michael Okeke a magyar válogatott szerelésében
Fotó: Facebook/MLSZ

A 18 éves tehetség természetesen kapott kérdést a szintén Angliában profiskodó Szoboszlai Dominikkal való kapcsolatát illetően is.

Őszintén szólva, sosem beszéltem még Szoboszlaival. Egyszer láttam Manchesterben és itthon, a válogatott edzőtáborában.

Örülök, hogy láthatok egy magyar játékost a Premier League-ben, ráadásul ilyen kiváló középpályást, akitől sokat lehet tanulni. Szeretnék majd később hozzá hasonló játékosok ellen játszani az angol élvonalban, ez is rendkívül motiváló a számomra” – árulta el a manchesteri játékos.

A magyar U21-es csapat kedden 17.45-kor Kecskeméten fogadja a korosztályos spanyol válogatottat Eb-selejtezőn. Szélesi Zoltán együttese jelenleg a negyedik helyen áll a hat válogatottat felvonultató csoportban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. szeptember 10. 16:39
ilyenkor hol pezsegnek azok, akik franciaország kolonizációs múltjából fakadóan a franciaországban francia szülőktől született francia négerek miatt óbégatnak mindig egyes alkalommal? a styles és az okeke kellően magyaroschan hangzik ilyenkor ezeknek a balfaszoknak, gondolom...
Reszelő Aladár
2024. szeptember 10. 14:44
Van annak valami értelme, hogy hogy egy másik város egyik lepukkantnak számító helyszínén játszik a válogatott? A garantált 100 néző a cél? Ha a gyep bírja, akkor miért nem tudnak a Puskásban kezdeni 18:00-kor? Legalább megtudhatnák milyen ott játsznai, az ellenfélnek meg aligha lenne ellenére. A szurkolók meg testközelből láthatnák őket. Vagy ennyire rejtegetni kell őket?
Novicsok-5
2024. szeptember 10. 12:43
Még egy magyar a válogatottba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!