A magyar válogatott játékosa elárulta, mi a döntő érv a Ferencváros mellett

2024. szeptember 19. 07:22

Szalai Gábor hosszú távú tervei vannak, amiben kulcsszerepe van a Fradinak.

2024. szeptember 19. 07:22

Nyitókép: Fradi.hu

 

Szalai Gábor, nyolc hónap svájci légióskodás után, a Ferencváros kedvéért tért vissza az NB I-be, és nem fél a versenytől a csapatban. A kecskeméti származású védő a fővárosban is nyugodt környéken keres albérletet.

A játékos a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a Lausanne-ból való hazatérésében nagy szerepet játszott a Ferencváros nemzetközi hírneve és az Európa-liga szereplés lehetősége.

A Ferencváros nemzetközileg is ismert együttes, az elmúlt években bizonyította, hogy ezen a szinten is megállja a helyét

 – mondta Szalai, aki számára ez a tényező döntő érv volt a visszatérés mellett.

A játékos kiemelte, hogy a Fradiban lehetősége lesz olyan szintű mérkőzéseken szerepelni, amire Svájcban nem lett volna alkalma. Emellett Szalai elárulta, hogy a klub több áldozatot is hozott érte. „Jelentős összeget szántak a hazacsábításomra, kivásároltak a szerződésemből” – tette hozzá. Elmondása szerint ez a lépés döntő pillanat volt a tárgyalások során.

Szalai az interjúban Svájcról is beszélt, ahol a beilleszkedés nem ment zökkenőmentesen.

 „Zárkózott volt a társaság, és a nyelvi nehézségek sem segítettek” – mondta, utalva arra, hogy a francia nyelv dominált az öltözőben, amit nyolc hónap alatt sem tudott teljesen elsajátítani. Ennek ellenére, az ottani tapasztalatok komoly kihívások elé állították, amikből tudott profitálni.

Elmondása szerint a Ferencvárosban való beilleszkedés már sokkal gördülékenyebben megy. 

Sokkal befogadóbb a társaság, az öltözőben jó a hangulat, és sokat segít, hogy megértem magam a csapattársaimmal”

 – mondta Szalai, aki vasárnap a Budafok ellen mutatkozott be a Magyar Kupában. 

A játékos elmondása szerint örül, hogy már túl van az első tétmérkőzésén, bár saját játékával nem volt teljesen elégedett: „Lehetett volna jobb is, akadtak hibák, de még jobb leszek, ha összeszokunk a társakkal.”

A csapaton belüli versenyhelyzetre is kitért, mivel több belső védő, köztük Ibrahim Cissé, Stefan Gartenmann és Raul Gustavo is verseng a posztért. „Ha nem várnék megfelelő mennyiségű játékpercet, nem igazoltam volna az Üllői útra” – fogalmazott határozottan, jelezve, hogy készen áll a kihívásokra és bízik abban, hogy bebizonyítja, helye van a csapatban.

Hajnal Tamás sportigazgató szerint Szalai nemcsak a Ferencváros, hanem hosszú távon a magyar válogatott alapembere is lehet. Szalai ezt reális célnak látja, de egyelőre a klubnál való állandó helyének megszilárdítására koncentrál. „Többször voltam már kerettag, ismerem a közeget, de most még arra összpontosítok, hogy a Fradiban állandósítsam a helyemet” – mondta.

A fővárosi élethez is alkalmazkodik, bár albérletet nem a nyüzsgő belvárosban keres. 

Nekem fontos a nyugalom, a családias környezet 

– árulta el.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:43
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­l­d­ ­a­­ ­­s­­z­e­­x­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
chief Bromden
2024. szeptember 19. 07:40
Egy számító vezetés bábfigurája lehet. Nem véletlenül hagyta őket faképnél a MOL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!