„Szinte tökéletes meccset játszott” – áradoznak a magyar válogatott focistáról Olaszországban

2024. augusztus 26. 15:16

Az Európa-bajnokságon nem kapott játéklehetőséget, ám a világ egyik legerősebb bajnokságából érkezve komolyabban számolhat vele Marco Rossi.

2024. augusztus 26. 15:16
null

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP

***

Kedden keretet hirdet Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni idegenbeli és a bosnyákokkal szembeni hazai Nemzetek Ligája csoportmérkőzésekre. A 60. születésnapja előtt álló olasz-magyar szakember a minap jelezte: számít a bevált játékosaira, de egy-két újoncot is kipróbál majd – legalábbis edzéseken. Azt már mi tesszük hozzá, hogy olyanok is lehetőséget kaphatnak, akiket már ismer a Mister, de különböző okokból eddig nem kerültek előtérbe.

Balogh Botond mindenképpen számíthat arra, hogy egyre komolyabb szerepet szán neki Marco Rossi. A tréner nyilvánvalóan nagyra értékeli, hogy egyetlen magyarként játszik valaki az olasz első osztályban, a Serie A-ban. Márpedig a 22 éves védő eddig mindhárom tétmérkőzését végigjátszotta az újonc AC Parmának. Két bajnoki és egy kupameccs van a lábában belső poszton, legutóbb – többek között Rafael Leaóval farkasszemet nézve – az AC Milan ellen 2-1-re megnyert találkozót is végigjátszotta. Az előző teljes szezonban jutott neki összesen 17 fellépés...

A Nemzeti Sport számokkal is alátámasztotta Balogh remeklését. Azt írja a lap, hogy az adatalapú számítások szerint osztályzó Sofascore-tól 7.7 osztályzattal a mezőny második legjobbja lett, míg a szubjektív értékelést közlő Sport Parma újságírója, Lorenzo Fava hetesre értékelte teljesítményét, amelyhez ezt a megjegyzést fűzte:

 „Kicsit középen maradt az egyenlítő gólnál, egyébként szinte tökéletes meccset játszott, az egyik legjobbját nyújtotta a Parmában. Úgy tűnik, jót tesz neki a Serie A légköre. Megújult

 – idézi a szerzőt az nso.hu. Az xfb Analytics mutatói szerint Balogh Botond a labdaszerzések és a (megelőző) szerelések számát, illetve hatékonyságát tekintve az egyik legjobb volt a belső védők között a bajnokságban, továbbá előrepasszai, valamint nyomás alatti passzai hatékonyságával egyaránt a legszűkebb elithez tartozott. A Milan elleni statisztikái is kiemelkedők: tíz tisztázás, két blokkolt lövés és öt labdaszerzés mellett passzai 85 százaléka volt pontos, mindhárom párharcát megnyerte.

Ha így folytatja, a válogatottban is helyet követelhet magának – nem csak a keretben.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!