Szerenádot adtak a 308 nap után visszatért olasz focistának Angliában

2024. augusztus 29. 13:37

Tavaly igazolt a Milanból a Newcastle-be, de a fogadási csalás miatti eltiltása után ez volt csupán a 13. meccse.

2024. augusztus 29. 13:37

Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

 

A Newcastle United futballistája, Sandro Tonali 10 hónapos eltiltása után szerdán tért vissza a pályára. Az olasz futballista 308 nap után játszott újra az új csapatában az angol Ligakupában, a Nottingham Forest ellen. Tonali azért kapott ilyen hosszú eltiltást az Olasz Labdarúgó-szövetségtől, mert focimeccsekre, köztük saját csapatának, az AC Milannak a mérkőzéseire fogadott, de ez csak Angliába szerződése után derült ki, akkor már túl volt 12 meccsen Angliában. Amúgy a Newcastle tavaly 54 millió fontot fizetett a milánóiaknak a játékosért.

A szerda esti kupatalálkozón az olasz középpályás az első félidőben közel állt a gólszerzéshez, de nem sikerült betalálnia. A Newcastle egyetlen góljában viszont segédkezett. 

Tonali kezdőként végül 62 percet játszott, 28 passzának 79%-a jó helyre ment, nyolc párharcából négyet megnyert és egy kaput eltaláló lövése volt

 – írja a sport365.hu.

Amúgy a visszatérését lelkesen ünnepelték a newcastle-i szurkolók, a meccs után a szerenádot adtak a futballistának. Tonali csapata végül büntetőkkel jutott tovább, ami nemcsak neki, hanem a Unitednek is lendületet adhat majd a Premier League-ben.

Az eltiltása alatt Tonali természetesen nagyon komoly egyéni edzésmunkát végzett, amely során Eddie Howe, a Newcastle menedzsere folyamatosan támogatta őt. Elsősorban az emberi oldalra koncentrálva, nem pedig arra, hogy a klubra gyakorolt negatív hatás milyen mértékű. A szakember azt is elárulta, hogy az ügy klub általi kezelése miatt most egy mérhetetlenül motivált, bizonyításra vágyó, tettre kész játékos tért vissza a csapatába.

„Sandro úgy érzi, hogy vissza kell fizetnie valamit a klubnak. Mégpedig abból kifolyólag, ahogy mindenki bánt vele, amiért bíztunk benne a leigazolásakor. 

Törődés és kommunikáció, ebben az esetben ez a két legfontosabb szempont. A játékoskarrierje folytatódik, és azt hiszem, ez már önmagában újabb lépést jelent majd számára a lelki gyógyulás felé” – mondta Howe.

Tonali a rehabilitáció keretében előadásokon vett részt, és persze azért lemondott fizetése egy részéről is eltiltása ideje alatt.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!