Spanyolország forrong – politikai okokból késelték meg az Eb-győztes labdarúgó apját? (VIDEÓ)

2024. augusztus 15. 20:13

A marokkói származású Mounir Nasraoui sérelmezte, hogy miközben „fia Spanyolországért küzd az Eb-n, egyes pártok a bevándorlók ellen lázítanak”.

2024. augusztus 15. 20:13
BERLIN, GERMANY - JULY 14: Lamine Yamal of Spain celebrates after winning the UEFA EURO 2024 final match between Spain and England at Olympiastadion in Berlin, Germany on July 14, 2024.

Nyitókép: Oguz Yeter / ANADOLU / Anadolu via AFP 

Mint arról beszámoltunk, megtámadták és késsel megsebesítették augusztus 14-én a spanyol labdarúgó-válogatott és a FC Barcelona ifjú támadója, Lamine Yamal édesapját, akit a mentő súlyos sérülésekkel a badalonai Can Rui kórházba szállított – számolt be róla a spanyol Mundo Deportivo. 

Az egyes források szerint 38 mások szerint 36 éves marokkói származású Mounir Nasraouit a Barcelonához közeli Mataró településen egy parkolóban több ember támadta meg és többször is megszúrták késsel, aminek következtében súlyos, de nem életveszélyes állapotban került az intézménybe. 

Lamine Yamal apját csütörtökön hazaengedték a kórházból.  

A Spanyol válogatottba és a világfutball elitjébe a nyári Európa-bajnokság megnyerésével végleg berobbanó 17. születésnapját épp az Eb idején ünneplő sztárjátékos személye természetesen teljes Spanyolország figyelmét a történtekre irányította. Az országban nagy a felháborodás, és mindenki a támadók indítékát találgatja. Ezzel kapcsolatban több verzió is kering a mériában, és az Index cikke szerint politikai okok állhatnak a támadás hátterében. 

(FILES) Mounir Nasraoui, the father of Spain's forward Lamine Yamal, smiles at 'El Cordobes' bar in Rocafonda, the neighbourhood where his son grew up, in Mataro, 35km from Barcelona, on July 11, 2024. The father of young Spanish football star Lamine Yamal was stabbed on August 14, 2024 in the Catalan town of Mataro and his condition is serious but stable, according to the Spanish newspaper La Vanguardia.
Maine Yamal édesapja, a marokkói származású Mounir Nasraoui 
Forrás: Josep Lago / AFP

A történtek hátterében többen politikai okot sejtenek. Lamine Yamal családja bevándorló hátterű, az apa, Mounir Nasraoui marokkói eredetű, az anya pedig Egyenlítői-Guineából, az egykori spanyol gyarmatról származik. Egy évvel ezelőtt, a spanyol választások idején, 

Lamine Yamal apja tettlegességig fajuló vitába keveredett a Vox nevű bevándorlás-ellenes  párt sátránál Mataróban, a Barcelonától északkeletre fekvő, nagyarányú bevándorló hátterű lakossággal rendelkező településen. 

A választási kampányban a párt nem messze a rocafondai (Mataró egyik kerülete, ahol Yamalék családja él) iskolától állította fel kampánysátrát. Ez nem tetszett Mounir Nasraouinak, és szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a párt aktivistáival, sőt egyikük szemüvegét leütötte, amely össze is tört. Az ügyből rendőrségi feljelentés lett, Mounirt 550 euró pénzbüntetésre ítélték, továbbá a 110 eurónyi kár megtérítésére.

A tárgyaláson Mounir Nasraoui így védekezett:

„Miközben a fiam Magyarországon küzd Spanyolországért az U17-es Európa-bajnokságon, ezek itt pár méterre a fiam iskolájától a bevándorlók ellen lázítanak. Elvesztettem a fejem, nem tagadom…”

Kicsit több mint egy évvet a történteket követően, augusztus 14-én Nasraouit séta közbenaz egyik erkélyről vízzel leöntötték, amit az érintett sérelmezett, és az esetből heves szóváltás, majd dulakodás lett. Mindezt az alábbi felvételen tekintheti meg:

A konfliktusnak a rendőrség vetett véget, és Nasraoui védelmében próbálták őt a helyszíntől távol vinni, miközben továébbra is azt kiabálta, hogy megtámadták, és az őt nyugtató rendőröknek magyarázta, hogy lefogták és a földre vitték.

Pár órával később három férfi támadta meg, és két késszúrással megsebesítették. Mindez valószínűleg az aznapi konfliktus eredménye volt, de az még nem egyértelmű, hogy van-e köze mindennek az egy évvel ezelőtt történtekhez; a rendőrség mindenesetre nyomoz az ügyben. 

Az Index azt írja, hogy a Barcelona klubelnöke, Joan Laporta legmegbízhatóbb emberét, Alejandro Echevarríát küldte be a kórházba a sérülthöz és a közvetlen hozzátartozók megnyugtatására az egyesület képviseletében, míg Lamine Yamalnak azt tanácsolták, hogy egyelőre maradjon otthon, az ő személyes látogatása jelen helyzetben túl nagy kockázatot jelent, és édesapja sérülése ugyan súlyos, de nincs életveszélyben.

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezekiel2517
2024. augusztus 16. 12:28
A szemüvegleverős verzió helyett mondok másikat:a gyerek nagy rakás pénzt hoz a házhoz,és a tesók is szeretnének belőle,aztán egy kis light késeléssel nyomatékosítják az igényüket.
alexandrosz-2
2024. augusztus 16. 07:41
Álprobléma. Kultúrális sokszínűség. Hebegik a faszfej libsik. Szerintem meg zsidóvircsaft, de most visszafelé sült el. A védett állat lelegelte a védett növényt. Lapozzunk!
ördöngös pepecselés
2024. augusztus 16. 07:15
az internáci sajtó megint hangulatot kelt de lefogadom hogy ezt a patkányt a marokkói haverjai késelték meg mert a fia elárulta a hazáját erre az a bizonyíték hogy ha a fehér ember olyan rasszista amilyennek az internáci sajtó beállítja akkor szóba se áll ezekkel a jött-mentekkel
kastellorizo
2024. augusztus 16. 06:14
38 éves apuci, 17 éves a gyerek. Nem siettek a gyerekvállalással. De amúgy: a náci index cikke valószinűleg hülyeség, nem hihető, hogy egy évvel ezelőtti vita miatt késelnének bárkit is meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!