Nagy bejelentést tett Schäfer András

2024. augusztus 14. 12:56

A jövő héten megtudjuk, hogy az Union Berlin magyar válogatott középpályását választják-e.

2024. augusztus 14. 12:56
SCHÄFER András

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

 

Augusztus végén, a jövő héten kezdődik a német első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga, és ha nem jön közbe semmi, akkor ott lesz a pályán Schäfer András is az Union Berlin csapatában. A 28-szoros válogatott középpályás az NB1.hu-nak adott interjújában őszintén beszélt az Európa-bajnokságról, az Union Berlinnél történt változásokról, egyéni ambícióiról, és egy divatbemutatóról is.

„Vegyes érzéseim voltak és vannak is az Eb-vel kapcsolatban. Csalódottnak csalódott vagyok, sokkal nagyobb céljaink voltak, mint amit elértünk. Úgy érzem, ebben az Eb-ben több lett volna. 

Ha az erőviszonyokat nézzük, hajlamosak vagyunk túlzásba esni és elvárni mondjuk egy elődöntőt a csapattól. De ha megnézzük a játékoskeretet, illetve a tapasztalatot, lehet, Skócia ellen sem mi lennénk a biztos esélyesek – vallott őszintén a futballista. – Persze könnyű utólag okosnak lenni, és arról beszélni, hogy milyen rossz volt a Svájc elleni első félidő. Ha az előző időszakot vesszük, kicsit felülteljesítettünk. Igen, volt egy gyengébb félidőnk, de a németek ellen megvoltak a helyzeteink, és a szerencse sem állt mellénk. Valakinek ez volt az utolsó Eb-je, valakinek az egyetlen Eb-je volt. Ugyanakkor az, hogy a 100. percben nyersz Skócia ellen, az sokat visszaad – főleg az embereknek. Sokan megállítottak az utcán, és elmesélték mekkora örömet okoztunk azzal a góllal”.

Az új bajnokságra a felkészülést új edzővel, Bo Svenssonnal kezdte meg az Union. A magyar középpályás elárulta, az egész csapat számára megkönnyebbülés volt elkezdeni az új idényt.

„Passzol az új edző a csapathoz. Látva a Real Sociedad elleni mérkőzést, nagyon bizakodó vagyok. Újra azt éreztem a pályán, hogy olyan csapategység és átütő erő van bennünk, mint amikor sikereket értünk el. Úgy gondolom, hogy egy új vezetőedző mindenkire hatással van. Például ő egy kicsit más formációban játszatja a csapatot. 

Természetesen alkalmazkodnom kell. Remélem, hogy a mostani idényben is sikerül kivívnom a szakmai stáb bizalmát. 

Azt észrevettem magamon, hogy a nehézségekkel teli előző idény után egy kicsit le kell nyugodjak és át kell gondoljak minden szituációt – legyen az pozitív vagy negatív. A felkészülés nagyon kemény, de élvezem. Ez egy kicsit furcsa, mert nem sok olyan alapozás volt, amit élveztem volna eddig” – ismerte be Schäfer.

A jelenlegi keretben a magyar középpályásnál csak négyen vannak régebb óta a csapatnál, Christopher Trimmel, Rani Khedira, Paul Jaeckel és Frederik Rönnow. Valószínű, hogy közülük választják meg az új csapatkapitányt. Tehát könnyen lehet, hogy Schäfer Andáson lesz a karszalag, s részéről most itt a nagy bejelentés, el tudná képzelni magát ebben a szerepben.

„Nem mondom, hogy minden nap arra gondolok, hogy én legyek a csapatkapitány, de érzésem szerint olyan személyiség vagyok, aki mögé be tudnak állni az emberek. 

Ha engem ér a megtiszteltetés, hogy akár egy-két meccsre én viseljem a szalagot, akkor nem fogom visszautasítani. 

Természetesen most az a legfontosabb, hogy legyek egészséges, és töltsek minél több percet a pályán. A csapatkapitányság csak a sokadik gondolatom az idei szezonnal kapcsolatban. Persze, nagyon jó lenne, ha megtörténne” – nyilatkozta a magyar válogatott meghatározó játékosa, aki azt is elárulta, a tavalyi év után a bentmaradásra kell fókuszálniuk. Ugyanakkor hiszi, hogy tudnak meglepetést okozni és akár a tabella első feléhez tartozni. Ezek az ő ambíciói, de a biztos bennmaradás az elsődleges célja a csapatnak.

A bajnokság előtt szokatlan divatbemutatót tartott az Union a német főváros ikonikus nevezetességében, a berlini tv-toronyban.

„Azt nem tudom, hogy az Unionnál miért kattant be, hogy modellkedjek, de azt is nagyon élveztem. Menőnek gondolom, hogy egy ilyen mezbemutatót csinált meg a klub. Jó dolog egy ilyen cool csapatban játszani” – vallja Schäfer.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. augusztus 14. 22:53
Gáborka olyan SOHA NEM LESZ hogy ti egyáltalán bármit is megkísérelhessetek beadni a szarságaitokból TI ITT BÁRMIBE IS BELEPOFÁZHASSATOK, DE ARRA KÉSZÜLJ FEL, HA A KEZEIM KÖZÉ KERÜLSZ? AZT TE UTOLSÓ ALJAS SZENKIHÁZI CSOMÁNY SZARKEVERŐ PATKÁNY NEM FOGOD TÚLÉLNI.
lefty67
2024. augusztus 14. 21:12
Ő a motor a válogatottban! Hajrá Séfi!
Zolotarjov
2024. augusztus 14. 15:54
Hát az tényleg minden pénzt megér, ahogy a századik percben a lipcsikék arcára fagyott a mosoly..:)
gyaloggos
2024. augusztus 14. 14:43
ANDRÁS! ENNYI volt ebben: „Vegyes érzéseim voltak és vannak is az Eb-vel kapcsolatban. Csalódottnak csalódott vagyok, sokkal nagyobb céljaink voltak, mint amit elértünk. Úgy érzem, ebben az Eb-ben több lett volna. " AZ ELVÁRÁS volt több az előzetes eredmények alapján. DE! KINT voltatok, és LESZ még ez jobb is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!