Lang Ádám csapata kiejtette az EKL-ből a Fehérvár FC-t

2024. augusztus 14. 17:02

Az Omonia Nicosia két győzelemmel jutott tovább a kupaselejtezőből, a fehérvári együttes búcsúzott a nemzetközi porondtól.

2024. augusztus 14. 17:02
Székesfehérvár, 2024. július 31.
A Fehérvár játékosai a labdarúgó Konferencia-liga második selejtezõkörében játszott Fehérvár FC - Szumgajit FK visszavágó mérkõzés elõtt a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2024. július 31-én. Elsõ sor (b-j): Nicolas Stefanelli (b), Kovács Patrik (b2), Bohdan Melnyik (b3), Schön Szabolcs (j3), Tobias Christensen (j2) és Katona Mátyás (j). Hátsó sor (b-j): Csongvai Áron, Huszti András, Bedi Bence, Tóth Balázs és Nikola Serafimov.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Az Európa Konferencia Liga selejetezőjének harmadik fordulójában Székesfehérváron 2-0-ra nyert az Omonia Nicosia együttese a Fehérvár FC ellen, amely ezzel kiesett a nemzetközi kupából. A fehérvári együttes  nem a legjobb állapotban készült a mérkőzésre, hiszen az első mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a ciprusi csapattól, a bajnokság harmadik fordulójában pedig 4-1-re kikaptak az Újpest együttesétől, ráadásul 

nyáron számos kulcsjátékos távozott a Fehérvártól – köztük négy egykori vagy jelenlegi válogatott labdarúgó, Fiola Attila, Sigér Dávid, Schön Szabolcs és Bese Barnabás. 

A fehérváriak ennek ellenére bizakodók voltak a továbbjutást illetően. Edzőjük, Pető Tamás úgy fogalmazott, „Fájdalmas időszakot élünk meg, hiszen az Omonia elleni párharc sokat kivett belőlünk, vasárnap pedig vereséget szenvedtünk a bajnokságban. Megpróbáltuk maximálisan felkészíteni a játékosokat, bízom benne, hogy sikerült, jók a megérzéseim. Ki kell javítanunk a múlt héten elkövetett hibákat, a szélső védekezésre hatványozottan figyelnünk kell. Jelentős terhelést kapnak a futballisták, az elmúlt hetek nem múltak el nyomtalanul. Az Újpest elleni bajnoki előtt hangsúlyoztam, remélem, nem befolyásolja majd a mérkőzést az erőnléti állapot, ám mind e téren, mind mentálisan fáradtak voltak a játékosok. Háromnaponta meccset játszunk, rengeteget utaztunk borzasztó körülmények között, sok részletről senki sem tud semmit”

Nem így lett...

A meccs láthatóan nem a magyar csapat tervei szerint alakult, hiszen az első féélidőben a ciprusi együttes óriási fölényben játszott, az első 15 percben legalább három helyzetük volt, amelynek végén csak Tóth Balázs védései és a kapufa mentették meg a Fehérvárt. A 28. percben már ő is tehetetlen volt; Simics középre adott passzából Semedo két méterről gólt szerzett (VIDEÓ ITT). 

Az első játékrészben továbbra is a vendégek játszottak veszélyesebben, a fehérvári együttes elsősorban rögzített játékhelyzetekből, szögletekből szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni, de hiába biztatta őket óriási lendülettel a közönség, gólt nem sikerült szerezniük. 

A második félidőben, főleg a vége felé visszavett a tempóból a vendégcsapat, engedték a Fehérvárt játszani, de ez sem vezetett eredményre. Persze azért nem álltak teljesen vissza, hiszen a 90., a 93. és a 94. percben is volt egy-egy próbálkozásuk, amelyeket a fehérvári kapusnak védenie kellett. Az utolsó, 95. percben azonban már nem volt esélye, a láthatóan teljesen kimerült fehérvári védelmet egy szöglet után körbepasszoló ciprusi együttes Simics révén újabb gólt szerzett (2-0).

Az állás azonban nem változott, így Fehérvár FC búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől, Magyarországot az EKL-selejtező 4. fordulójában a Paksi FC, az Európa-liga selejtezőjében pedig a Ferencváros képviseli. 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!