Korábbi világbajnokunk, Takács Kincső 8. lett kenu egyes 200 méteren

2024. augusztus 10. 14:04

A Tokióban párosban, Balla Virággal ötödik helyezett győri kenus remekül szerepelt. A Párizsban párosban negyedik Kiss Ágnesnek nem jött össze a döntőbe jutás.

2024. augusztus 10. 14:04
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Kereken tíz éve Moszkvában lett egyéni világbajnok Takács Kincső (500 méteren), aki kettesben számos szép sikert aratott Lakatos Zsanettel, majd Balla Virággal. Tokióban 5. lett az első olyan olimpián, amelyen a női kenu is szerepelt a programban. Egyesben is kirándult egyet, ha már ott volt Japánban, 14. helyen zárt. Párizsban viszont csak ebben a számban indult. Alaposan oda is tette magát: az előfutam még nem sikerült, de reményfutamát megnyerte. A szombati elődöntőben pedig elcsípte a második futam 4., éppen még továbbjutást érő helyét. 9 századmásodperccel előzte meg a brazil Conceicaot.

A döntő igazi jutalomjáték volt a 30 éves magyarnak, aki a szélső, 8-as pályát kapta. A rajt nem sikerült a legjobban, a hetedik helyen haladt, végül be kellett érnie a nyolcadikkal.

A fiatalabb, még versenyző kanadai testvér győzött, Katie Vincent, legyőzte a tokiói aranyérmes amerikai Nevin Harrisont - egy századmásodperccel. A bronzérmet a kubai Cirilo Duboys érdemelte ki.

A párosban (Nagy Biankával) a 4. helyen végzett Kiss Ágnes nem jutott be a C1 200 méter fináléjába. Elődöntős futamában a 8., a B döntőben 3. , összesítésben a 11. lett.

A 19 éves szegedi kenus, Kiss Ágnes kiválóan helytállt az első olimpiáján
Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 10. 14:31
Mielőbbi jobbulást! Nem értem, hogy az uszásnál miért ragaszkodtak a Szajnához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!