Kikapott Dániában, nehéz helyzetben a Fradi a BL-ben

2024. augusztus 06. 21:24

A Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén a zöld-fehérek 2–0-s vereséget szenvedtek.

2024. augusztus 06. 21:24

Nyitókép: Fradi.hu

 

Az már a dán bajnok elleni keddi BL-selejtező előtt eldőlt, hogy a Ferencváros az idén ősszel is ott lesz a nemzetközi kupák csoportkörében. A kérés csak az volt, hogy pontosan melyikben. Reménykedtünk abban, hogy a Bajnokok Ligájában, de a selejtező harmadik körében már komoly csapat várt az FTC-re. A Midtjylland elleni idegenbeli meccsnek már az elején látszott, hogy a dán aranyérmes más szintet képvisel, mint az előző fordulóban könnyedén kiejtett walesi The New Saints.

A hazaiak már a 17. percben előnybe kerültek Raul Gustavo ügyetlenkedésének köszönhetően. Adam Buksa köszönte szépen és Dibusz Dénest kicselezve a kapu jobb oldalába lőtt (1–0). Amúgy talán azt mondhatjuk, hogy az első félidő kiegyenlített volt. Bár, a meccs krónikájához tartozik, hogy az első félidő hosszabbításában a Ramírez kezezéséért megadott 11-est a zöld-fehérek kapusa kivédte. Simsir iszonyatosan gyengén lőtte a büntetőt, szinte középre, és Dibusz kiütötte.

A második játékrészben már fölényben futballozva megduplázta előnyét a Midtjylland a csereként beállt Franculino találatával. 

Persze még nincs minden veszve, de tény, a 2–0-s vereséggel elég nehéz helyzetben van a Fradi. A látottak alapján nem lesz könnyű legyőzni két góllal ezt a dán csapatot, de azért nem lehetetlen.

A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával három győzelem után először kaptak ki a zöld-fehérek. A visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL csatájának továbbjutójával küzd meg a főtábláért, a vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

(Mandiner/MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisstomi-2
2024. augusztus 07. 10:59
Egy jobb csapattól nem szégyen kikapni, de ez a Mydtjillandra nem érvényes ! A Fradinak ezt az "akadályt" símán venni kellett volna, mégis az eredmény a Fradi számára hízelgő ! Ezzel a védelemmel otthon is simán kikapnak. Minek igazolták le a brazil "Gustavót" , labdaszedőnek ? De akkor mit keres a csapatban ? A vezetőség mikor fogja elismerni felelősségét a játékosok esztelen leigazolásával, elengedésével ? Állandóan azt halljuk tőlük, hogy a BL-ben már komoly csapatok az ellenfelek, hát ha nektek a Mydtjilland komoly ellenfél, akkor jövőre már ne is induljatok a BL-ben, csak a Konferencia ligában !
tizennyolcfok
2024. augusztus 07. 09:22
ez már a következő szint, kubatov? :DDDD
szintetikus
2024. augusztus 07. 08:44
Na reméljük kiesnek.
egonlerch
2024. augusztus 06. 21:56
Mint Fradista írom: ez minősíthetetlen volt! A klub szánalmas emberkereskedelmének eredménye ez az osztályon aluli pocsék védelem és a kiemelkedő játékosok elkufárkodása. Nem a felelős vezetőket kéne már piacra dobni? A csapa elismerésre méltó játékosainak pedig : mindent bele, itthon feladni soha !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!