Kajak-kenu vb: egy arany, két ezüst és két bronzérem született Szamarkandban vasárnap

2024. augusztus 25. 12:53

Az üzbegisztáni vb utolsó napjának programja magyar idő szerint 13.04 órakor folytatódott az 5000 méteres döntőkkel.

2024. augusztus 25. 12:53
null

Nyitókép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos oldala

Előbb Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa szerzett ezüstérmet C-2 500 méteren vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán, majd az Ujfalvi Laura, Opavszky Márk, Kőhalmi Emese, Balogh Gergely összetételű vegyes kajaknégyes ért be másodikként C-2 500 méteren,

 így két magyar ezüstérem is született a délelőtti programban. 

A kora délutáni program nyitányán női K-1 200 méteren Rugonfalvi-Kiss Janka újonc létére óriási csatát vívott a dobogóért, a 20 éves versenyző végül mindössze hat ezredmásodperccel maradt le dán riválisa mögött a bronzéremről. Később a magyar szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezők azonos időnek tekintik a két versenyző eredményét, így Bolette Nyvang Iversen és Rugonfalvi-Kiss is bronzérmet kap. A férfiaknál ugyancsak a sprinttávon a párosban többszörös világbajnok Birkás Balázs hasonlóan izgalmas befutó részese volt, s a szegediek Európa-bajnoka ugyancsak a negyedik helyen zárt. A női kenukettesek legrövidebb távján Horányi Dóra és Takács Kincső volt érdekelt, előbbi délelőtt már szerzett egy ezüstérmet Hajdu Jonatánnal a vegyes párosok 500 méteres döntőjében. A magyarok végig a középmezőnyben haladva az ötödik helyen értek célba. Hajdu Jonatán immár négyszeres vb-ezüstérmesként térdelt hajóba a férfi kenu egyesek sprintszámában, ahol azonban nem volt esélye az újabb medálra, és végül ötödik lett.

A dunaújvárosi olimpikon jól rajtolt a kilences pályáról, száz méter után még az újabb dobogóra is reális esélye volt. A végére kicsit talán elfogyott az erő és kijött az egész éves fáradtság, Jonatán az ötödik helyen rúgta be a hajóját. Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A versenynap középső része két új számmal zárult Üzbegisztánban, méghozzá a négyfős vegyes egységek 500 méteres küzdelmeivel. Elsőként a kajakosoknál Ujfalvi Laura, Opavszky Márk, Kőhalmi Emese és Balogh Gergely ült hajóba a fináléban, közülük Kőhalmi szombaton a magyar küldöttség eddigi egyetlen aranyát szerezte meg K-1 1000 méteren. 

A magyar kvartett remekül beosztotta az erejét, végig dobogós helyen haladt, és végül csak a fehéroroszok tudták megelőzni mintegy fél hajóhosszal.

A kenusoknál Balla Virág, Bragato Giada, Kollár Kristóf és Juhász István volt érdekelt a nyolccsapatos döntőben, és bár volt esélye az éremre, ötödikként zárt.

A szamarkandi vb utolsó napjának programja magyar idő szerint 13.04 órakor folytatódott az 5000 méteres döntőkkel, ahol Adolf Balázs bronzérmet szerzett a kenu egyesek versenyében. Csodálatosan folytatódott a kontinensvidal, ugyanis végre meglett az első aranyérem is vasárnap, 

Kőhalmi Emese első helyen végzett a kajak egyesek 5000 méteres futamán.

(MTI/Mandiner.hu)

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. augusztus 25. 22:29
Ujfalvi Laura első felnőtt versenyén ezüstérmes!!!
pollip
2024. augusztus 25. 16:39
Nagyon jó verseny volt! Gratulálok!
anna bolena
2024. augusztus 25. 15:02
Hurrá, kitűnőek vagytok!
luxusbatar
2024. augusztus 25. 13:53
A kajak kenunál már csak a tékvandó, meg a bírkózás érdektelenebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!