Jamie Vardy még mindig nagyon laza: félidőben bedobott egy Red Bullt, lőtt egy gólt, majd helyretette a Spurs szurkolóit és Christian Romerót (VIDEÓ)

2024. augusztus 20. 18:39

A 37 éves leicester-i legenda gesztusa nagyon érzékeny ponton találta el a Tottenham szurkolóit.

2024. augusztus 20. 18:39
London, 2021. május 16.
Jamie Vardy, a Leicester City játékosa ünnepel a trófeával, miután 1-0-ra legyõzték a Chelsea csapatát az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, az FA-kupa döntõjében a londoni Wembley Stadionban 2021. május 15-én.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Matthew Childs

A Leicester City a Tottenham Hotspurt látta vendégül a hétfői Premier League-mégkőzésen, amely 1–1-es döntetlenért véget. A Rókák egyenlítő gólját a klublegenda Jamie Vardy szerezte, aki nem hazudtolta meg magát a mérkőzésen: Miközben sétáltak ki a második játékrészre, megivott egy Red Bullt, bő tíz perccel később egyenlített, elküldte a fenébe a vele veszekedő Cristian Romerót, majd az őt fütyülő Spurs-drukkereket lecserélésekor emlékeztette, hogy kinek hány Premier League-címe van. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Tottenham egyébként a 20. században kétszer is megnyerte a Premier League elődjét, a The Football League néven működő angol elsőosztályú bajnokságot, ám a PL 1992-ben történt alapítása óta valóban nem sikerült nyerniük.  Ezzel szemben a Leicester City 2016 Jamie Vardy góljainak, Ngolo Kanténak, Ryjad Mahreznek és Claudio Ranierinek köszönhetően a sporttörténelem egyik legnagyszerűbb eposzának nevezett meneteléssel teljesen esélytelenként (1:5000 volt az esélyük a fogadóirodák szerint) megnyerte az angol élvonalbeli labdarúgóbajnokságot, a Premier League-t.

A csapatot persze szétszedték, Kanté a Chelsea-hez, Mahrez (két évvel később) a Machester City-hez igazolt, és az akkor 29 éves Jamie Vardy gyakorlatilag bárhová mehetett volna, annyi ajánlatot kapott. Mégsem tette, és azóta is Leicesterben játszik, pedig jól tudta, hogy valószínűleg sosem nyer még egy bajnoki címet – gyönyörű példa a klubhűségre. 

A temperamentumos támadó azóta nem is nyert bajnokságot, de így is pont eggyel több Premier League trófeája van mint a Tottenhamnek. Vardyt a meccsen valamiért nagyon felbosszantotta az ellenfél játékosa, Christian Romero, de nem nagyon ment bele a vitába, egyszerűen elküldte a fenébe. 

A labdarúgó a mérkőzést követően egyébként azt mondta a riportereknek, hogy a foci természetes része, hogy a szurkolók és a játékosok zrikálják egymást, úgyhogy szerinte ez teljesen rendben volt.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Typhoon
2024. augusztus 20. 19:11
Egy pojáca, aki ráadásul egy még nagyobb pojáca feleséggel van megáldva. Jó focista, de nem világklasszis. Amit a médiában művelnek a nőjével, az tipikus suttyó kivagyiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!