Itt az újabb magyar éremesély: sportpisztolyosunk ismét elsőként jutott a döntőbe!

2024. augusztus 02. 15:59

Major Veronika beállította az olimpiai rekordot!

2024. augusztus 02. 15:59

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Major Veronika a női légpisztoly alapversenye után a sportpisztolyét is megnyerte és bejutott a szombati döntőbe, míg Fábián Sára Ráhel a 14. helyen végzett Chateauroux-ban, a párizsi olimpia pénteki versenynapján.

A nők 25 méteres száma a játékok utolsó magyar érdekeltségű versenye, melyben Major egyértelműen a legjobbak közé tartozik, de a 22 éves Fábián is többször bizonyította, hogy nemzetközi szintű eredményre képes. Ezt mindkét sportoló bizonyította péntek reggel, az alapverseny első 30, úgynevezett pontlövészetében, mely után Major Veronika 294 körrel az élen állt, míg Fábián 291-gyel kilencedik volt.

Ezt is ajánljuk a témában

A rapid szakaszban Fábián 582 körrel fejezte be a viadalt, a 27 éves Major pedig parádézott. A keszthelyi klasszis – aki légpisztolyban a kiemelkedő szombati alapverseny után a vasárnapi döntőben a nyolcadik helyen végzett – szinte képtelen volt hibázni.

A 30 lövéséből csupán a 19. és a 20. lett kilences, így majdnem tökéletes, 298 körös rapidot produkált és 592 körrel nem csupán az élen végzett, hanem az olimpiai rekordot is beállította.

„Jó, sőt, nagyon jó verseny volt. Nagyon jól éreztem magam a lőállásban, ugyanakkor keményen elvégeztem a munkát, ami kellett ehhez az eredményhez.

Az alapverseny eleje megint egy kicsit nehezebb volt, bele kellett lendülnöm, de aztán gördülékenyen ment a lövés és nagyon örülök ennek az eredménynek. Várom a holnapi döntőt”

– kezdte értékelését az MTI-nek Major Veronika.

A keszthelyi klasszis edzője, Győrik Csaba elsősorban tanítványa profizmusát dicsérte, amivel az egész versenyt megoldotta.

„A pontnál tulajdonképpen eldőlt minden, mert Veronika gyorslövészete az esetek 99 százalékában kiemelkedő. A pontban aztán idei legjobbját lőtte, sőt, az 592 körös összeredménye is messze a legjobb tőle idén” – jegyezte meg a szakember.

Major Veronika fináléját szombaton 9.30-tól rendezik meg a Francia Nemzeti Lőtéren, Chateauroux-ban.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. augusztus 02. 17:08
Reméljük, jobban sikerül, mint az előző döntője. Nagyon szurkolok neki!
pollip
2024. augusztus 02. 17:06
Drukkolok nagyon:-)
llnnhegyi
2024. augusztus 02. 16:40
Gratulálunk! Hajrá továbbra is! Veronika "aranyos" vagy és leszel!
survivor
2024. augusztus 02. 16:23
Na ez NŐ ! :-) Olyan kis dundus, a kedves , rendes, mosolygós fajta. De hogy nő az 110% ! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!