Ide adhatják kölcsön Lisztes Krisztiánt!

2024. augusztus 21. 11:20

Jelen állás szerint úgy tűnik: az ifjú tehetség egyelőre nem kap folyamatos játéklehetőséget az Eintracht Frankfurtnál.

2024. augusztus 21. 11:20
LISZTES Krisztián
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: Imago/Kessler-Sportfotografie

***

Még tavaly szeptemberben robbant a bomba: ekkor hozták nyilvánosságra, hogy a német futball egyik reprezentáns klubja kivásárolta a szerződéséből a még mindig csak 19 éves középpályást, aki idén júliusban kezdte meg a felkészülést az egyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes alakulatnál, amely cseppet sem mellékesen, korábban megnyerte az UEFA Kupát és az Európa Ligát is.

Azt is sejteni lehetett: ifj. Lisztes Krisztián számára egyáltalán nem lesz sétagalopp az első időszak, 

hiszen ennyire fiatalon hatalmas ugródeszkát jelent Európa egyik topbajnokságába igazolni, és ott helyt állni.

KUBATOV Gábor; LISZTES Krisztián
Kubatov Gábor klubelnök stílszerűen egy Újpest elleni derbi előtt búcsúztatta a Ferencvárostól távozó ifjabb Lisztes Krisztiánt Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már a júliusi alapozás kezdetén olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a korábbi utánpótlás-válogatott támadót kölcsönadhatják; nos, az Eintracht Braunschweig elleni idegenbeli kupamérkőzést követően (a Frankfurt 4–1-re győzött, ám Krisztián még a meccskeretben sem kapott helyet, a hazaiak találatát a Fehérvártól érkezett Szabó Levente szerezte) a Frankfurter Rundschau már kész tényként közli, hogy honfitársunk – a négy évvel idősebb Faride Alidouhoz hasonlóan – a holland vagy belga első osztályba kerülhet kölcsönbe.

Ezt erősítheti, hogy Markus Krösche sportigazgató állítólag már áldását adta a frigyre...

Bárhogy is alakul a sorsa, ifjabb Lisztes Krisztiánnak nincs oka az elkeseredettségre, 

hiszen korábban hasonló utat járt be Daichi Kamada és Tuta is, akik egyéves belgiumi kölcsönszereplést követően (fizikálisan és mentálisan egyaránt megerősödve) 2022-ben Európa Ligát nyertek az Eintracht Frankfurttal, úgy hogy a fináléban mindketten a kezdőcsapatban jutottak szóhoz!

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 21. 13:16
Nem lenne rossz egy hajtós, de mégis kreatív holland nb1. 10-15 gól és 6-8 gólpassz és meg is van a hely jövőre a kezdőben. De ehhez szerénynek kell lenni és kutya keményen kell dolgozni.
pulsarito
2024. augusztus 21. 12:02
Na jó, de Kamada és Tuta futballisták akartak lenni, Lisztes meg sztár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!