Guzi Blanka: Nem is focistának éreztem magam, hanem mint a gladiátor Maximus!

2024. augusztus 11. 15:41

Az olimpiai negyedik magyar öttusázó elmondta, brutális volt a 15 ezer néző buzdítása a döntőben.

2024. augusztus 11. 15:41
GULYÁS Michelle

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az öttusázó Guzi Blanka, aki az utolsó számban a 12. helyről indulva lett negyedik a párizsi olimpia zárónapján, azt mondta, hogy futás közben az idővel versenyzett, nem az ellenfelekkel.  

Az szokott lenni a titka a versenyzésemnek, hogy nem számolom előre, mi lehetséges, mert ezek csak számok. Nagyon bíztam benne a verseny előtt, hogy egy érmet sikerül összeszedni. De évekkel ezelőtt nagyon sokat gondoltam rá, milyen lehet, ha az ember olimpiai negyedik és pont lecsúszik a dobogóról. Nagyon inspiráló volt számomra az előző játékokon, ahogy Olasz Anna az egészet kezelte. Ez ad erőt nekem most. Előtte is sok sportoló megjárta, hogy negyedikként tér haza. Viszont azt tudom mondani, hogy megszerzem Los Angelesben az érmet!” – mondta.

A mai napról az a véleménye, hogy nem volt tökéletes: „Az úszás pocsékul sikerült, mert 2:13-at tudok úszni, most 2.16-ot mentem, eltaktikáztam az elejét, nem indultam úgy be. Amit sajnálok, mert nagyon sok munkát tettem bele. A lovaglás maximális lett, a kombinált számban meg mindent próbáltam kiadni magamból, azt hiszem, ez sikerült.”  

Elárulta, a lövészettel összekötött futás közben nem figyelte, éppen hányadik helyen áll:

Ha jól kombizok, annak az az előfeltétele, hogy nem tudom, ki van mögöttem, vagy előttem, ki vezet. Hallottam, hogy a közönség buzdította a francia versenyzőt, és tudtam, hogy Gyulás Michelle-lel csatáznak az élen, de mást nem. Arra figyeltem, hogy menjen a lábam, az idővel versenyezzek, ne az ellenfelekkel.”

Hozzátette, sajnálja, hogy most utoljára rendeztek öttusaversenyt lovaglással: „A három utolsó fontos lovaglásom hibátlanul sikerült. Ez méltó búcsú a lovaglástól. Viszont egy fejezetet lezártunk és én folytatom tovább. Meglátjuk, mit tartogat az új szám nekem”.

A fantasztikus hangulatról és a 15 ezer néző buzdításáról azt mondta, hogy „brutális” volt.

Tavasszal voltam egy focimeccsen a Puskás Arénában, és átéreztem azt a hangulatot, hogy milyen lehet futballistának lenni. Arról álmodoztam, hátha ez az érzés megadatik egyszer nekem is. És most itt van, és nem is focistának éreztem magam, hanem mint a gladiátor Maximus!” – fogalmazott az olimpiai negyedik öttusázó, a számot pedig Gulyás Michelle nyerte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Massimiliano Prospero dArco
2024. augusztus 12. 09:32
minden sportolóval szemben sértés, ha focistához hasonlítják őket...
Patika
2024. augusztus 12. 02:51
Megértem Martinek távozását, mert Gulyás Erdős párost kellett volna dupladobogós érmekért kivinni. (rosszat jelölt és rosszra is cseréltek)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 12. 00:55
🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷 𝒦ö𝓈𝓏ö𝓃𝒿ü𝓀 𝒶 𝒻𝓇𝒶𝓃𝒸𝒾á𝓀𝓃𝒶𝓀 é𝓈 𝑀𝒶𝒸𝓇𝑜𝓃 𝑒𝓁𝓃ö𝓀 ú𝓇𝓃𝒶𝓀 𝑒𝓏𝓉 𝒶 𝒸𝓈𝑜𝒹á𝓁𝒶𝓉𝑜𝓈 𝑜𝓁𝒾𝓂𝓅𝒾á𝓉, 𝒶𝓂𝒾 𝒶𝓏 𝑒𝓁𝓈ő 𝓅𝑒𝓇𝒸𝓉ő𝓁 𝒶𝓏 𝓊𝓉𝑜𝓁𝓈ó𝒾𝑔 𝑒𝑔𝓎 𝒻𝑒𝓇𝑔𝑒𝓉𝑒𝑔𝑒𝓈 é𝓁𝓂é𝓃𝓎𝓉 𝓃𝓎ú𝒿𝓉ó 𝒸𝓈𝑜𝒹𝒶 𝓋𝑜𝓁𝓉! 🌹 🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷
Akitlosz
2024. augusztus 12. 00:02
"Gyulás Michelle" A Mandiner már megint hozza a szokásos csúcsminőséget. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!