Bognár György bosszúsága: 19-re lapot húzott a Boleslav, hogy kiüsse Bödééket (VIDEÓ)

2024. augusztus 28. 20:38

Mindent megtesz a továbbjutásért a Paks cseh ellenfele a főtáblára jutásért az Európa Konferencialigában. A Paks mestere azt is elárulta, mit mondott Böde Dánielnek. Esélylatolgatás!

2024. augusztus 28. 20:38
null

Nyitókép: Facebook/Paksi FC/Barbara Gabriella

***

Akár három magyar csapat is főtáblára juthat a nemzetközi labdarúgó sorozatokban. A Ferencváros esetében csupán az a kérdés: az Európa Ligában vagy az Európa-Konferencialigában kezdi az őszi csoportkört. A Fiorentinát az idegenbeli 3-3 után fogadó Puskás Akadémia és a csehországi döntetlent (2-2) követően szintén otthon játszó Paks a Konferencialigában írhat klubtörténelmet a play-off körben. Bognár György paksi együttese egy hét elteltével játssza a visszavágót a Mlada Boleslav ellen, de egy hónapnyi érdekes esemény történt a két találkozó között, s mind befolyásolhatja a végeredményt. 

Ami a Paksot illeti, amellett, hogy Vas Gábor meghívót kapott a felnőtt labdarúgó-válogatottba, a keretből most kimaradó kulcsember, Szappanos Péter időközben elhagyta a tolnaiakat. Szaúd-Arábiába igazolt a 33 éves kapus, akinek a pótlására a korábbi válogatott, térsérülése és visszatérése után évek óta a helyét kereső Kovácsik Ádám érkezett. 

Csehországban a 20 esztendős Simon Barnabás állt a gólvonalon, de könnyen előfordulhat, hogy az utánpótlás-válogatott helyett a 33 éves Kovácsiknak szavaz bizalmat a szakvezetés. 

Kovácsik Ádám kézbe venné az irányítást a paksi kapuban
Fotó: Facebook/Paksi FC/Barbara Gabriella

A túloldalon még nagyobb változás következett be: a két meccs között edzőt cserélt a Mlada Boleslav! David Holoubek közös megegyezéssel távozott a posztjáról, helyét a svéd Andreas Brännström vette át. Mivel mindkét csapat elhalasztotta a hétvégi bajnokiját, semmilyen információja nincs Bognár Györgyéknek arról, mire készül a csehek új trénere.

Számomra teljesen érthetetlen az edzőcsere, hiszen jól játszott ellenfelünk, gyors, kreatív labdarúgók alkotják a Mladá Boleslavot, s az új szakember alaposan felforgathatja a csapatot. Igaz, érthető, hiszen valamit mutatnia kell, azon kívül, hogy bejelenti: itt vagyok, megjöttem! 

Mi mindenesetre a múlt csütörtöki mérkőzés alapján készítettük el a forgatókönyvet, az ott tapasztalt hadrendet, a taktikát vettük alapul, ám most kidobhatunk mindent az ablakon. Persze, pánikra semmi ok.

 Látjuk, érezzük a szurkolók szeretetét, tapasztaljuk, hogy egyetlen magyar csapatként sokan szimpatizálnak velünk, s ez abban is lemérhető, hogy szépen fogynak a jegyek, információnk szerint telt ház előtt futballozhatunk, ami azt jelenti, csaknem ötezren szorítanak majd nekünk.” – fogalmazott a kizárólag magyar futballistákat alkalmazó Paks vezetőedzője.

Bognár György nem számíthat az eltiltott Windecker Józsefre és Lenzsér Bencére a csütörtök esti, magyar szempontból első találkozón. Az atomvárosiak 19 órakor kezdenek, a Ferencváros és Puskás akadémia 21 órától lép pályára. Az előző körben a Paks ugyancsak 2-2-t ért el idegenben, ám akkor hazai pályán egy 3-0-lal lepte meg a Mornart. A Mlada Boleslav ellen a papírforma és a fogadóirodák szerint is igazi ki-ki mérkőzés várható.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 29. 15:13
Hajrá Paks-KTE-ZTE-MTK!
zakar zoltán béla
2024. augusztus 28. 21:34
"Fradi" 1-2 magyar-Halder die das
Halder_1899
2024. augusztus 28. 21:03 Szerkesztve
"egyetlen magyar csapatként" hogy rohadnál le kaszinós ! Az elmúlt hat éveben CSAK a FTC szerezte a nemzetközi pontokat az ország számára, ennek köszönhető, hogy nem az első körben kezdtetek ti sem. Köszönetképpen ezt adjátok a Fradinak. Patkány voltál és maradsz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!