Az újpesti vereség után edzőt cserélt a Debrecen

2024. augusztus 26. 22:49

Már nem Szrdjan Blagojevics a DVSC labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2024. augusztus 26. 22:49

Nyitókép: MTI/Derencsényi István

 

A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC hétfő késő este a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a továbbiakban nem Szrdjan Blagojevics a csapat vezetőedzője. Az Újpest elleni pénteki 3–0-s vereség után a klub közös megegyezéssel szerződést bontott az 51 éves szerb szakemberrel. A ZTE elleni szombati bajnokin és a heti tréningeken megbízott edzőként Dombi Tibor irányítja a csapatot, munkáját az edzéseken Balogh János, Pallai Zsolt és Madar Csaba segíti, Herczeg András és Gulácsi Bence külső szakmai támogatásával. 

Várhatóan a válogatott szünet után nevezik ki az új vezetőedzőt Debrecenben.

A délszláv szakember és stábja (Dejan Fijala, Sasa Semeredi és Nikola Stankovic) közel két éve, 2022 szeptemberében vette át a Loki irányítását, Joao Janeiro utódjaként, és az addig nyeretlen együttest a bajnokság végére egészen a dobogóig, a bronzéremig vezette, ezzel kiléphetett a nemzetközi kupaporondra. A csapat a következő, 2023/24-es idényben is az élmezőnyben szerepelt, végül az 5. helyen végzett. Ebben a bajnokságban a DVSC az ETO FC Győr ellen idegenben 3–0-s győzelemmel kezdett, de a következő három fordulóban nem nyert: Kecskeméten döntetlent ért el (1–1), majd hazai pályán elvesztette a DVTK elleni derbit (0–1), pénteken pedig simán, 3–0-ra kikapott Újpesten.

A honlapon megjegyzik, a Blagojevics-érában a DVSC története során először győzni tudott a Groupama Arénában, a Ferencváros otthonában, egy évtized után nyert (nem most) Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban, de ezek mellett is számos remek sikert aratott. Srdjan Blagojevics ennek eredményeképpen idén februárban a Magyar Aranylabda díjátadón átvehette a legjobb Magyarországon dolgozó külföldi edzőnek járó elismerést.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!